Genel

İntertech'ten Kurtköy Teknopark'a yeni genel müdürlük!

İntertech, İstanbul Kurtköy'deki Teknopark'a 35 milyon lira inşaat bedeliyle yeni teknoloji merkez üssü kuruyor. Firma Kurtköy'deki Teknopark İstanbul'da yeni genel müdürlüğünün temelini attı..

Finans sektörü başta olmak üzere pek çok şirkete yazılım, donanım ve servis hizmeti veren Intertech yeni inovasyon üssü olacak Kurtköy'deki Teknopark İstanbul'da yeni genel müdürlüğünün temelini attı. 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak inovasyon merkezi 35 milyon TL'ye mal olacak. 1987 yılında Interbank bünyesinde kurulan ve 2002 yılında Denizbank tarafından satın alınarak büyüyen Intertech Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ateş, Intertech'in geliştirdiği projeler ile Denizbank'ın yurtdışında birçok teknoloji ve inovasyon ödülü aldığını belirterek "Intertech sayesinde Denizbank 1 yılda 1.2 milyon yeni müşteri kazandı. Bankaların ücretlerden sonra en büyük harcamaları teknolojiye yapılan yatırımlardan oluşuyor. Teknolojiyi üretmez, sürekli kullanırsanız bir süre sonra ödediğiniz miktarlar önemli ölçüde artıyor. 850 mühendis çalışanıyla Intertech, yeni merkeziyle ülkemizin beyni heline gelecek, beyin göçünü de tersine çevirecek bir merkez olacak" diye konuştu.


VİYANA, DUBAİ VE BAKÜ'DE ŞUBELER AÇMA YOLUNDA


Eylül ayında hizmete açılacak olan tesis hakkında bilgi veren Intertech Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Duman ise "Sektörde 26'sı banka olmak üzere 43 finans kuruluşuna hizmet veriyoruz. Ziraat Katılım başta olmak üzere katılım bankacılığı alanında da çözümler ürettik. Şimdi 7 ülkede faaliyet gösteriyoruz. 3 ülkede daha proje geliştiriyoruz. Viyana, Dubai ve Bakü'de şubeler açmak istiyoruz" dedi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası ana ortaklığında kurulan Teknopark İstanbul'da temeli atılan bina, modern ofis ve sosyalleşme alanları, yeşil bina olma özelliği ve teknolojik altyapısıyla öne çıkıyor


7 ÜLKEYE İŞ YAPIYOR


Ateş, "Toplamda 7 ülkede 26'sı banka olmak üzere 43 finansal kuruma müşteri, iş süreçleri yönetimi, finansal uygulamalar, iş zekâsı alanlarında ürün sunarak bir başarı hikâyesine imza atıyoruz" dedi.


Habertürk