Kent Haberleri

İOKBS bursluluk ücreti ne kadar, kaç TL oldu? MEB İOKBS bursluluk parasını hesaplara ne zaman yatıracak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları başladı. Peki, İOKBS bursluluk ücreti ne kadar, kaç TL oldu? MEB İOKBS bursluluk parasını hesaplara ne zaman yatıracak? İşte detaylar...İOKBS bursluluk ücretinin bu yıl ne kadar olduğu ise sorgulanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları başladı. İOKBS bursluluk ücretinin bu yıl ne kadar olduğu ise sorgulanıyor. 

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerin faydalandığı İOKBS bursluluk parası gündemde sorgulanmaya başlandı. Binlerce öğrenci ve velisi İOKBS bursluluk parasının ne kadar olacağını merak ediyor. Peki, İOKBS bursluluk ücreti ne kadar, kaç TL oldu? MEB İOKBS bursluluk parasını hesaplara ne zaman yatıracak? İşte detaylar...

İOKBS SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Sabah'ta yer alan detaylara göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sınav uygulama takvimi belli oldu. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca bursluluk sınavı başvuru tarihlerinde açıklandı. İOKBS sınavı için başvurular 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

2023 İOKBS BURSLULUK PARASI NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere sağlanan burs tutarı son olarak 2022'de yüzde 40 zamlanarak 663 lira olmuştu.

2023'te İOKBS bursluluk parasının ne kadar olacağı ise henüz belli olmadı. Konuya dair açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

İOKBS BAŞVURUSU NASIL, NERDEN YAPILIYOR?

Bursluluk sınavı başvuru işlemleri, yüz yüze ya da internet üzerinden yapılıyor.

İOKBS başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden gerçekleştirilecek.

İOKBS BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

- Türkiye Cumhuriyeti ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- Mevzuatta istenilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak

- Ortaokullar, özel eğitim ortaokullar ya da imam hatip ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında öğrenci olma,

- İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders senesinde okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olma,

- Ailenin bir önceki mali senesine ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda istenilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının dört katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun olmak. Hane gelirinin 2022 Mali Yılı için tespit edilen 18 bin 160 TL'yi geçmemesi gerekiyor.

Tahıl Koridoru'yla buğday fiyatları yarıya düştü! Buğday alım fiyatları açıklandı mı? Borsa borsa son fiyatlar!

ŞOK'ta çılgın yeni indirimler! Ace klasik 26 TL'ye, tost peyniri 132 TL'ye, robot süpürge 3.999 TL'ye düştü!