27 / 04 / 2024

İpekyol Tekstil Fabrikası, kapılarını basına açtı

İpekyol Tekstil Fabrikası, kapılarını basına açtı

Dünyanın en prestijli mimarlık ödüllerinden biri olan ve üç yılda bir verilen 11"nci Ağa Han Mimarlık Ödülü"nü kazanan İpekyol Tekstil Fabrikası, kapılarını basına açtı  



Ödüllü mimarı Emre Arolat ile fabrikayı gezen Ayaydın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, şeffaf fabrikanın 100 yıl sonra klasik olmasını beklediklerini söyledi. Fabrika Edirne"de iki yıl önce 16 bin metrekarelik alana kuruldu. İpekyol Tekstil Fabrikası olmakla birlikte aynı gruba ait Twist ve Machka markaları için de üretim yapan tesiste 450 kişi çalışıyor. Duvarlar yerine cam tasarımı dikkat çeken fabrika içerisinde her türlü ayrıntı düşünülmüş.

Tesisin üreticilerin isteği ile kurulduğunu kaydeden Ayaydın şunları söyledi: œİpekyol tüketicisinin daha kaliteli bir ürün istemesi üzerine bu tesisi kurma kararı aldık. Ayaydın, bir giysinin üretilmesinin modeline göre 50 dakika ile 120 dakika arasında değiştiğini belirtti.
11"nci Ağa Han Mimarlık Ödülü"nün sahibi İpekyol Fabrikası"nın mimarı Emre Arolat ise tesisin her şeyi ortada olan bir yer olarak tanımladı.
Milliyet

 


Geri Dön