Teknoloji

iPhone 14 Pro’da meydana gelen ekran sorunu hakkında Apple'dan ilk açıklama!

Apple, kullanıcıların yaşadığı yatay çizgi sorunu hakkında yaptığı açıklamada, hatanın güncelleme ile çözüleceğini bildirdi. Apple, soruna yönelik yeni bir güncellemenin yayınlanacağını bildirdi

Özellikle iOS 16 ve iPhone 14 telefonlarda kullanıcıların karşılaştığı sorunlara güncelleme yaparak çözüm bulan Apple, iPhone 14 Pro kullananlardan gelen ekranda sorun yaşandığı ve yatay çizgi belirdiği yönündeki yorumlara yönelik açıklama yaptı. Apple, soruna yönelik yeni bir güncellemenin yayınlanacağını bildirdi.

YENİ GÜNCELLEME ÇOK YAKINDA

Bazı kullanıcılar, kısa süre önce iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max cihazlarının ekranında çizgi aniden yatay çizgi belirmeye başladığını belirtirken, bunun üzerine hareket geçen Apple, sorunun çözümüne yönelik çalışmalara başladı. Apple, bu sorunun çözülmesi amacıyla yeni bir güncelleme üzerinde çalışıldığını ve çok yakında bu güncellemeyi yayınlayacakları duyurusunu yaptı.

Apple bu sorunun neden yaşandığına ilişkin de, bu çizgilerin nedeninin ekran sürücüleri kaynaklı olduğunu, sorun donanım hatası kaynaklı olmadığından güncelleme ile çözülebileceğini bildirdi.

IPHONE 14 PRO HANGİ ÖZELLİKLERE SAHİP?

Yeni ve sihirli bir iPhone deneyimi olarak tanıtılan iphone Pro 14,  akıl almaz ayrıntılar için inovatif 48 MP kamerayla geliyor. Hayat kurtarmak için tasarlanan bir güvenlik özelliği ve hepsine güç veren olağanüstü bir akıllı telefon çipinin yanı sıra dayanaklılık için tasarlanan iphone Pro 14 cihazlarda, tüm akıllı telefon camlarından daha sağlam olan Ceramic Shield bulunuyor.  Suya dayanıklı tasarımıyla dikkat çeken iphone Pro 14, cerrahi sınıf paslanmaz çelik, 6.1 inç ve 6.7 inç ekran boyutları ve 4 renk seçeneğine sahip.

İphone Pro 14’ün ayırd edici bir başka özelliği de kilit ekranına istediğiniz zaman göz atma imkanı olması…  Son bildirimleri almak için ekrana dokunmanıza bile gerek kalmadan telefonunuzu yüz üstü çevirdiğinizde ya da cebinize koyduğunuzda ekran kapanarak pil tasarrufu sağlıyor. iOS 16, kilit ekranı  yepyeni ve eğlenceli biçimlerde kişiselleştirebilmeye imkan veriyor.  Daha dikkat çekici olması için fotoğrafınızı öne çıkarmanız,  aktivite halkalarınızı takip etmeniz,  sevdiğiniz uygulamalardan gelen gerçek zamanlı güncellemeleri görmeniz de iphone 14 Pro’nun sunduğu özellikler arasında yer alıyor. İphone 14 Pro ayrıca,  gün ışığında 2 kata kadar daha parlak bir ekrana sahip.  İphone Pro, trafik kazası algılama ile siz yardım çağıramadığınızda size yardım çağırıyor ve ciddi bir araba kazası geçirirseniz bunu algılayıp hem 112’ye, hem de acil durum kişilerinize haber veruyor. Yeni Pro kamera sistemi, zoom seçenekleri arasına optik kalitede 2 kat Telefoto’yu da katan iphone Pro14, kullanıcısına sayısız kadraj imkanı sunuyor.