Teknoloji

iPhone 14'te ilginç sorun! Ölmeden mezara sokuyor!

Yeni iPhone 14’ün bir özelliği, hız trenine binerken telefonu güvenilen birine emanet etmeyi gerektirecek gibi gözüküyor. Zira hız treninden indikten sonra esas sorun daha yeni başlıyor! İşte detaylar... Firmanın en güçlü olduğu pazarlardan olan Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni modelin fiyatının da artmamış olması ile beraber iPhone 14 için bir talep yaratmak için çaba harcandı, ancak yeni eklenen özelliklerin ne kadar tatmin edici olduğu konusunda bir anlaşmazlık oluştu

Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği lansman etkinliğiyle Apple, yeni modeli iPhone 14’ü satışa çıkarmıştı. Firmanın en güçlü olduğu pazarlardan olan Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni modelin fiyatının da artmamış olması ile beraber iPhone 14 için bir talep yaratmak için çaba harcandı, ancak yeni eklenen özelliklerin ne kadar tatmin edici olduğu konusunda bir anlaşmazlık oluştu.

Cupertino merkezli teknoloji devinin yeni teknolojilerinden biri de çarpışma algılama teknolojisiydi ve aslında bu işlev hayat kurtardığı kanıtlanmış bir teknoloji. Ancak bunun çok tutarsız olduğu bir alan var: hız trenleri! 

İşte detaylar...

iPhone 14, hız trenine bindiğinizde bunu kaza olarak algılıyor

Bazı adrenalin tutkunları hız trenine binmekten büyük keyif alıyor. Hız trenlerin doğası gereği hızlandıklarını, bazen de yan hatta ters döndüklerini de biliyoruz. Bazen yavaşladıklarını, bazen hızlandıklarını ve bazen de yana döndüklerini  biliyoruz. iPhone 14 böyle bir bilgiye sahip olmadığı için telefon bunu bir kaza olarak görüyor. Örneğin King Island eğlence parkının yakınındaki  polis karakolu en az altı kez "Bu telefonun sahibi ciddi bir kaza geçirdi ve telefona cevap vermiyor" gibi mesajlar aldı. Kazaya koşan ekipler ise hız trenlerinden inen şaşkın yüzler ile karşılaştı.

Bu rakamlar fonksiyonun düzgün çalışıp çalışmadığı konusunda  kafa karıştıran mesajlar vermektedir. Çünkü 11 farklı roller coaster'ın bulunduğu Kings Island'ı her gün 10 bin kişi ziyaret ediyor. Bu, üç farklı senaryo yaratır: Ya iPhone 14 hiç satmadı (satış rakamları aksini söylüyor), ya neredeyse bütün iPhone 14 kullanıcıları telefonları elinde binip sürekli “kaza yapmadım/iyiyim” tuşuna basıyor ya da bu özellik, daha önce hayat kurtarmış olmasına rağmen, beklenildiği kadar iyi çalışmıyor. Bir diğer problem ise hız treninden indikten sonra sizi “kurtarmaya” gelmiş olan polis ekiplerine ve varsa diğer görevlilere açıklama yapmanız gerekmesi.

Apple'dan son dakika! iPhone 15 ve iPhone 16 müjdesi!
Apple kullanıcıları hemen buraya bakın!
Telefonunu yenilemek isteyenler dikkat! En hızlı Android telefonlar!