Teknoloji

iPhone 15 ne zaman çıkar? iPhone 15 tasarım değişecek mi, özellikleri nedir?

iPhone 15 pek çok kişi tarafından beklenmektedir. iPhone 15 için araştırılan konular arasında ne zaman çıkacağı ve özelliklerin neler olduğudur? İşte detaylar!Onlardan biri de hızlı şarj özelliği

Apple, iPhone 15 serisi için bazı iddialar ortaya atıldı. Onlardan biri de hızlı şarj özelliği. iPhone 15 serisiyle gelecek önemli özellikleri nelerdir? iPhone 15 ne zaman çıkacak? İşte ayrıntılar…

iPhone 15, son lansmanından sonra pek çok kullanıcının ilgi ile beklediği bir cihaz oldu. Son sürümde Dynamic Island, Alwayds Display gibi yenilikleri kullanıcıların önüne seren Apple, son yıllarda tasarım değişikliğine gitmedi. Oysa ki kullanıcılar bu seride büyük bir beklenti içindeydi.

İPHONE 15 NE ZAMAN ÇIKAR?

iPhone 15 çıkış tarihi, Eylül 2023 olarak belirtildi. Bu tarihe kadar tasarım ve özelliklerin bir bölümü netlik kazanması bekleniyor. Bu özelliklere dair bazı iddialar da şu sıralarda ortada geziniyor. iPhone 15, farklı versiyonlarla kullanıcısı ile buluşmayı planlıyor.

İPHONE 15 ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

iPhone 15'in özellikleri içinde, uluslararası platformların da yapmış olduğu baskılar doğrultusunda şarj soketi değişikliği olacağı tahmin ediliyor. Şarj soketinin üniversal bir yapıya sahip olmasını talep eden otoriteler, bu koşulların sağlanmaması durumunda ise iPhone satışlarının sekteye uğrayacağına dair kritik uyarılarda bulundu.

Eğer iddia doğru ise Apple, iPhone 15 serisi ile kullanıcıların sertifikalı bir kablosuz şarj cihazına sahip olmadan da hızlı şarjın konforu yaşanabilecek. Ama daha önceki bazı söylentiler, gönderiye şüpheyle bakılmasına neden oluyor. Çünkü bir müddettir, Apple’ın kablolu hızlı şarjı “Made for iPhone USB-C” aksesuarlarıyla sınırlandıracağı konuşulmaktadır. Şirketin bir yandan kablolu şarjı sertifikalı ürünlerde sınırlandırırken, diğer yandan ise kablosuz şarjı prangalarından kurtarması bir nevi çelişki yaratıyor.

İPHONE 14 HANGİ ÜLKEDE UCUZ?

Türkiye ve Brezilya bu konuda yarışıyor. Türkiye dünyada iPhone 14’ün en pahalıya satıldığı ülke konumunda. Dolar kuru bakıldığı zaman, 1500 dolar gibi bir fiyata satılıyor. Brezilya da 21 dolar farkla Türkiye’nin üstünde bulunuyor. Kısacası iPhone 14’ün en pahalıya satıldığı ülke Brezilya ve arkasından Türkiye geliyor.