Teknoloji

iPhone 15'ten flaş haber! Samsung imzasıyla karşımıza çıkacak!

ABD'nin baskısıyla Apple, iPhone 15 modelleri için Çin'in YMTC'si yerine Samsung'un RAM'ini tedarik edecek.Bu süreçte Apple, Çin'de satılan iPhone modelleri için RAM tedarikçilerini değiştirmek zorunda kalacak gibi görünüyor

ABD ile Çin arasındaki üretim krizi devam ederken, durum teknoloji şirketlerini etkilemeye başlıyor. Bu süreçte Apple, Çin'de satılan iPhone modelleri için RAM tedarikçilerini değiştirmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

SAMSUNG, IPHONE 15 MODELLERİNE RAM ÜRETECEK!

ABD'nin baskısı altında kalan Apple, Çin pazarı için üretmeyi planladığı iPhone modelleri için yerel sağlayıcı YMTC yerine Samsung'tan bellek satın alacak. Apple henüz Yangtse Memory Technologies Co'dan (YMTC) RAM satın almadı. İşte haberin ayrıntıları...

Apple, iPhone'larda kullanılmak üzere YMTC 128 katmanlı NAND yongaları satın alacaktı. Micron ve Samsung'un yaptığı varyantların bir veya iki nesil gerisinde olmasına rağmen çiplerin en az yüzde 20 daha ucuz olması, YMTC ürününü Apple için öne çıkardı.

Ekim 2022'de Apple'ın YMTC'de alışverişi durdurduğu haberi geldi. Apple'ın YMTC ile planlarını "sessizce askıya aldığı" ve Samsung Electronics'ten RAM tedarik etmek için görüşmelere başladığı ortaya çıktı.

Samsung NAND yongalarının 2023'te Çin'de piyasaya sürülen iPhone modellerinde kullanılacağına inanılıyor. Bu da iPhone 15 serisi için Samsung imzalı RAM göreceğiniz anlamına geliyor. Aynı zamanda Apple'ın bu RAM'leri iPhone 14 üretimine dahil etmesi de mümkün.

Bu, Samsung'un iPhone için bileşenleri ilk kez göndermesi değil. Daha önce iPhone ve iPad'ler için işlemci sağlayan şirket, son 20 yılda çeşitli Apple modelleri için RAM ve iPhone 14 Pro için ekranlar da üretti.

ABD hükümeti, ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle Çinli şirketlerle olan tedarik zincirlerini kesmeyi planlıyor. Bunun en son örneği Apple'ın tedarikçisi YMTC oldu. 

IPHONE 15 MODELLERİ NASIL GÖRÜNECEK?

Apple, geçtiğimiz ay yaptığı etkinlikle birlikte iPhone 14 serisini tanıttı. Teknoloji devi, şimdi de gelecek sene tanıtacağı iPhone 15 serisi için hazırlanıyor. Bugün teknoloji analizi yapan sosyal medya fenomeni Ming Chi Kuo, iPhone 15 tasarımı ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Firma, yakın zamanda iPhone 15 serisinde Lightning bağlantı noktasından sıyrılarak USB-C’ye yöneleceğini açıklamıştı. Yeni iddiaların da doğru çıkması durumunda iPhone 15 serisinde değişiklikler olacak. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

Uzun süre önce ortaya çıkan sızıntılarda Apple’ın yeni çıkaracağı iPhone’larda Lightning bağlantı noktasını bırakacağı ve USB-C’ye yöneleceği iddiaları ortaya atılmıştı. Firma geçtiğimiz günlerde bunu kabul ederek iPhone 15 serisinde USB-C kullanacağını açıkladı.

 iPhone 15 Pro modellerinde ses açma kapama ve güç tuşları tıpkı iPhone 7 ile hayatımıza giren, son olarak iPhone SE 3 modelinde karşımıza çıkan ve Taptic Engine titreşim motoruyla çalışan ana ekran tuşuna benzer bir mantıkla çalışacak.

Ek olarak geçtiğimiz günlerde TrendForce, iPhone 15 serisinde RAM kapasitesinin 8GB olacağını paylaştı. Ayrıca yalnızca serideki Pro modelin de gücünü Bionic A17 işlemcisinden alması bekleniyor.

Xiaomi Mi 11T Pro'ya yeni indirim müjdesi! Bu fırsatı kaçıran, çok üzülür! 21 Kasım 2022 fiyat listesi...
Samsung'dan o modele Android 13 müjdesi! Android 13 alacak Samsung telefonlar (Güncel Liste)
Yurt dışı alışveriş limiti ne kadar, kaç TL?