Teknoloji

iPhone kullanıcılarına müjde! iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi geldi!

iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi geldi! Acil SOS fonksiyonunun nasıl kullanılacağı yeni versiyonda değişecek, detaylar için tıklayınız... 3 Beta 2 güncellemesi geldi!Apple, iOS 16

iPhone kullanıcılarına müjde! iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi geldi!Apple, iOS 16.3 güncellemesinin ikinci beta sürümünü dün yayınladı. iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi, Acil SOS özelliğinin kullanım şeklini değiştirir. Peki nedir bu değişiklik? Gelin haberin detaylarına birlikte göz atalım. 

 

iOS 16.3 Beta 2 güncellemesinde Acil SOS kullanımı değişiyor!

Acil SOS özelliği, iPhone'un güç düğmesine ve ses düğmelerinden birine aynı anda basıp basılı tutularak etkinleştirilir. iPhone kullanıcıları, sesli bir alarmla geri sayımı başlatan kaydırıcıyı açmak için bu düğmeleri basılı tutabilir. Bu geri sayım bittiğinde, telefon ülkenin acil servislerini arar.

iOS 16.3 Beta 2 güncellemesi ile Acil SOS biraz farklı çalışır. Yeni güncelleme ile geri sayım durana kadar güç ve ses düğmelerini basılı tutarsanız, iPhone'unuz acil servisleri arayacaktır. 

iPhone’un şu anda geri sayım yaptıktan sonra arama yapmasına “Bekleterek Ara” adı veriliyor. Yeni iOS Beta güncellemesindeki aramaya ise “Beklet ve Bırakarak Ara” denildi. Beklet ve Bırakarak Ara özelliğinin ayrıntıları şu şekilde açıklandı:

“Yan düğmeyi ve ses düğmelerinden birini sürekli basılı tutarsanız bir geri sayım başlar ve bir alarm çalar. Geri sayımdan sonra düğmeleri bırakırsanız iPhone acil servisleri arayacaktır.”

Bekleterek Ara özelliği için ise şu açıklama mevcut:

"Yan ve ses düğmelerini basılı tutarsanız Acil SOS kaydırıcısı görünür. Onları tutmaya devam ederseniz bir geri sayım başlar ve bir uyarı sesi duyulur. Geri sayım sona erdiğinde de iPhone acil servisleri arar."

iOS geliştiricileri ne kadar kazanıyor? Apple açıkladı!

Apple tarafından yayınlanan cihazlar için uygulama mağazası olan App Store'un kitaplığında milyonlarca uygulama ve oyun bulunur. Bugün güncellenen bir raporda şirket, 2022'deki toplam Apple hizmeti abone sayısını ve geçmişten uygulama mağazası geliştirici kazançlarını açıkladı.

App Store geliştiricilerinden rekor kazanç!

Apple çarpıcı bir kurumsal istatistik raporu yayınladı. Rapor, teknoloji devinin şu anda tüm Apple hizmetlerinde 900 milyondan fazla aboneye sahip olduğunu gösteriyor. Raporlara göre, 2008'den beri App Store'da bir uygulama veya oyun yayınlayan her geliştirici toplam 320 milyar dolar kazandı. Apple, yalnızca App Store abonelerinin tüm Apple servislerine abone olanların önemli bir bölümünü oluşturduğunu vurguladı.

Apple, 175 ülkede 650 milyon kullanıcının App Store'a kaydolduğunu duyurdu. Bölünmeler açısından ise 2022'de oyunculara gelen Apex Legends ve Apple'ın Yılın Uygulaması seçilen BeReal'in ciddi katkı sağladığını belirtmekte fayda var.

Apple Music, 100 milyondan fazla şarkıya ev sahipliği yapıyor!

Apple tarafından yayınlanan raporda Apple Music de yer aldı. Şirket, uygulamanın toplamda 100 milyondan fazla şarkıya ev sahipliği yaptığını ve 2022'de daha fazla şarkının geleceğini duyurdu. Ayrıca toplam dinleyici sayısının üçe katlandığı vurgulandı.2022’ye ait diğer veriler ise şu şekilde;

WhatsApp kullananlar dikkat! Çok önemli bir değişiklik geliyor!
Akbank`tan çıldırtan kampanya! Müjdeyi verdi duyan kulaklarına inanamadı! Acele edin!
İş Bankası`ndan havalara uçuracak son dakika müjdesi! Hemen başvuran parayı havada kapıyor!