Teknoloji

iPhone telefonlarda bu şekilde daha iyi fotoğraf çekebilirsiniz!

iPhone modellerinde kamera işlevi bulunur. Peki nasıl daha iyi fotoğraflar ve videolar elde edersiniz? Akıllı telefon denilince ilk akla gelen kamera özelliği ile popülerlik kazanan iPhone'dur

Akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Akıllı telefon denilince ilk akla gelen kamera özelliği ile popülerlik kazanan iPhone'dur. Ancak, daha iyi fotoğraflar ve videolar çekmek için iPhone'unuzun kamera ayarlarına ihtiyacınız olacak.

iPhone’da daha iyi fotoğraf ve video için yapmanız gerekenler!

Kamerayı ikna edebileceğiniz bir iPhone modeliniz varsa çok güzel fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz. Ancak, kamera ayarlarınız doğru değilse daha iyi fotoğraflar veya videolar elde edemezsiniz.

Daha iyi sonuçlar için kamera ayarlarınızda yapabileceğiniz bazı ayarlar vardır. iPhone kameranızdan daha iyi sonuçlar almak için ihtiyacınız olan tek şey birkaç ince ayar. Bu makale, fotoğraflarınızın ve videolarınızın kalitesini artırmanıza yardımcı olabilecek ayarlara odaklanacaktır.

 

Izgara

Varsayılan olarak, ızgara akıllı telefonunuzda kapalıdır. Bu ayarı etkinleştirirseniz, kamera arayüzü iki dikey çizgi ve iki yatay çizgi gösterecektir. Bu çizgiler, kamera açılarının dengesini ve orantılılığını artırmaya yardımcı olur. Ayrıca çizgi sayesinde doğru açıyı yakalamak mümkün olacaktır.

ProRAW ve ProRes

Apple, iPhone 12 Pro'dan başlayarak, kullanıcıların Kamera uygulamasında ProRAW formatında görüntü yakalamasına izin verecek. RAW dosyaları, fotoğraflarınızın tüm yönlerini düzenlemenizi kolaylaştırır. Bu, çekici olmayan bir fotoğrafı faydalı bir şeye dönüştürmenin etkileyici olmasa da harika bir yoludur.

Bunun yanı sıra Apple, iPhone 13 Pro'ya ProRes video desteği ekleyerek son düzenleme için daha yüksek kaliteli dosyalar sağladı. Daha iyi sonuçlar için Kamera uygulamasının Formatlar bölümünde ProRAW ve ProRes'i etkinleştirin.

Makro kontrolü

iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max ve iPhone 14 Pro'nun makro fotoğrafçılık özellikleri daha iyi yakın çekimler sağlar. Ultra geniş açılı lenste yer alan bu mod, telefonunuz ile nesne arasındaki mesafeye göre otomatik olarak devreye giriyor. Makro düğmesine dokunarak otomatik makro değiştirmeyi devre dışı bırakabilirsiniz.

Bu özellik, iOS 14 ve sonraki sürümleri çalıştıran iPhone XS, iPhone XR ve sonraki modellerde mevcuttur. iPhone 6 ile iPhone X arasında bir modeliniz varsa bu ayara "Ayna Ön Fotoğraf" adı verilir. Ancak, yalnızca fotoğraf çekmek için kullanılır. 

Ön Kamerayı Yansıt

iOS 14 ve sonraki sürümlerde fotoğrafı kamera kadrajında gördüğünüz şekilde çekmek için “Ayna Modu”nu kullanarak özçekim yapabilirsiniz. Bunun için de “Ön Kamerayı Yansıt”ı açmanız gerekiyor. Ayarlar > Kamera’ya giderek ilgili ayarları açın.

Bu özellik, iOS 14 ve sonraki sürümleri çalıştıran iPhone XS, iPhone XR ve sonraki modellerde mevcuttur. iPhone 6 ile iPhone X arasında bir modeliniz varsa bu ayara "Ayna Ön Fotoğraf" adı verilir. Ancak, yalnızca fotoğraf çekmek için kullanılır.

Fotoğrafik Stiller

iPhone 13, iPhone SE (3. nesil) ve sonraki modellerde, resimlerinizin görünümünü kişiselleştirmek için Fotoğraf Stillerini kullanabilirsiniz. Stil vermek için yapmanız gereken şeyler:

  1. Kamera uygulamasından Ayarla kısmına dokunun.
  2. Ardından ekranı kaydırarak farklı stillere göz atın.
  3. Sonrasında hoşunuza gide stil adında yazan Stili Kullan seçeneğine dokunun.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra, çekime başlamadan önce stil vermeyi unutmayın. Fotoğraf Stilleri, fotoğraf çekildikten sonra bir görüntüye uygulanamaz. Ayrıca Canlı, Sıcak, Soğuk ve Kontrast gibi ayarları düzenleyerek görüntülerinizin görünümünü kişiselleştirin.

İŞKUR`dan KPSS koşulsuz işçi alımı! 18-40 yaş, en az 8.500 TL!
Akbank`ın dev kampanyası için son 4 gün!
Bu Xiaomi telefonlar MIUI 14 güncellemesi alamayacak!