Emlak Konut

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur? şeklindeki sorular bu durumda sıkça sorulan sorular arasında bulunur

İpotekli ev almayı düşünen vatandaşlar, bunun risklerini araştırıyor. İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur? şeklindeki sorular bu durumda sıkça sorulan sorular arasında bulunur.

İşte ipotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur? sorularının ayrıntılı yanıtları…

İPOTEKLİ EV SATIN ALINIR MI?

İpotekli ev satın alınır mı sorusunun yanıtı şöyle verilir; Yasal olarak icra hukukunda ipotek borçlusu bulunan dosyada ipotek borçlusu olarak göründüğü zaman, devralan kişi ise hakka sahip olarak bilinmektedir. Devralan kişi ise ipotekli taşınmazın değerinden sorumlu tutulmaktadır. Devreden kişi de dosyadaki faiz ve diğer tüm masraflardan sorumlu tutulur.

Ödemeleri düzenli bir şekilde olan ipotek borcunun ipotek şerhi, sadece borç bittikten sonra kaldırılır. Borcu bitmemiş olan ipotek durumunun kaldırılması borcun teminatının ortadan kaldıracağı gibi, devralmak isteyen kişi için de bir risk oluşturur. Taşınmazın güvenle bir başkasına devredilebilmesi için banka veya diğer alacaklı, isteyerek ipoteği kalkmış veya kaldırılmış olması gerekir. Çünkü ipotek borçlusunun dosya borcu olmasa bile gayrimenkul üzerinde bulunan ipotek her an icradan satış ile paraya çevrilebilme durumu böyle bir potansiyele sahiptir.

İPOTEKLİ EV ALINIRSA NE OLUR, İPOTEKLİ EV ALMANIN RİSKLERİ VAR MIDIR?

Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur?

Tapu hangi hallerde bozulur? Eski tapu nasıl bulunur?

Vekalet nasıl verilir? Vekaletnamede fotoğraf gerekir mi?