04 / 05 / 2024

İpragaz'dan çadır kentlerde yangın söndürme eğitimi!

İpragaz'dan çadır kentlerde yangın söndürme eğitimi!

İpragaz, Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda çadır kentlerde gerçekleştirdiği programla, depremzedelere teorik ve uygulamalı yangın eğitimleri veriyor. İşte o eğitimden kareler...



Çadır yaşamına özel olarak hazırlanmış program kapsamında İpragaz uzmanları tarafından, ilk etapta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) bünyesindeki 22 çadır kent koordinatörüne yangın eğitimi verildi.

Program dahilinde, İpragaz uzmanları tarafından; çadır kentlerde yangın güvenlik önlemlerinin alınması, LPGnin güvenli kullanımı, zehirlenme ve boğulma konularında güvenlik önlemleri ve tedbirler konularında depremzedelere teorik bilgi aktarımı gerçekleştiriliyor.


Sonrasında ise, açık alanda gerçekleştirilen yangın tatbikatı ile depremzedelere olası bir yangını en etkili şekilde nasıl söndürecekleri uygulamalı olarak öğretiliyor. Ayrıca program kapsamında çadır kent sakinlerine, verilen eğitimin etkili ve kalıcı olması için özel olarak hazırlanmış bir broşür de dağıtılıyor. İpragaz tarafından verilen ve 29 Kasım 2011 Salı günü Mimar Sinan Çadır Kentinde başlayan yangın eğitimleri, 3 gün boyunca sürdürülecek.


Çadırda yaşama özel yangın eğitimi

Depremzedelere yönelik yangın eğitimi ile ilgili bilgi veren İpragaz Teknik Emniyet ve Güvenlik Yöneticisi Ali Aslan Çağlı, Benzer eğitimleri, standart ve periyodik olarak kurum içinde gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu eğitimleri zaman zaman kamuyla da paylaşıyoruz. AFAD koordinasyonunda deprem bölgesinde verdiğimiz bu program ise; çadır yaşamına özel olarak, temel ve kolay anlaşılabilir nitelikte hazırlanmıştır. Amaç; depremzedelere öncelikle yangın ve olası zehirlenme gibi bazı istenmeyen durumlara yönelik koruyucu tedbirleri verebilmek ve olası bir yangına da en etkili şekilde müdahale etme yöntemlerini öğretebilmektir. Bu doğrultuda ilk etapta verdiğimiz teorik bilgileri, gerçekleştirdiğimiz yangın tatbikatı ile uygulamalı olarak da pekiştiriyoruz. İpragaz olarak, ilk günden itibaren burada olduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen tüm görevleri, en iyi şekilde yerine getirmek için burada, deprem mağduru vatandaşlarımızın yanında olacağız dedi.


İpragaz yardımları, aralıksız devam ediyor

Van depreminin hemen ardından harekete geçen İpragaz, AFAD ile koordinasyona geçerek, kötü hava koşulları nedeniyle acil ihtiyaç duyulan 120 ısı şemsiyesi, 500 kamp sobası ve 620 tüpü, kurulan çadır kentlere henüz üçüncü günde ulaştırdı. İlk etapta 200 çadır temin ederek bölgeye ulaştıran İpragaz, bunun yanı sıra 245.000 TLlik giyim ve gıda yardımı da sağladı. İpragaz, halen çadır kentlerde ısınmanın yanı sıra aşevleri ve diğer sosyal alanlarda ihtiyaç duyulan tüp gaz tedarikine devam ediyor. Merkez ve diğer bölge müdürlüklerinden 50 personel ile takviye edilen İpragaz Van Saha Ofisi ve Dolum Tesisleri, halen sosyal yardım odaklı çalışmalar yürütüyor.


Geri Dön