18 / 05 / 2024

İranlı yatırımcılardan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'na yoğun ilgi!

İranlı yatırımcılardan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'na yoğun ilgi!

Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından İMOB açıldı. 31 Ocak’a kadar sürecek olan fuara 15 bin yabancı alıcının gelmesi bekleniyor. Fuara ağırlıklı olarak İranlılar’ın ilgi göstermesi dikkat çekti.



Bugün kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük mobilya fuarlarından olan İMOB- Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı,  31 Ocak tarihine kadar devam edecek. Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ve üyesi 9 derneğin (ANSİMOD, İMOS, KAYMOS, MAKSDER, MOBDER, MOBSAD, MODSİAD, MUDER ve OMSİAD) işbirliğinde düzenlenen fuara Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destek veriyor. 30 bin kişinin katılması beklenen fuara 15 binden fazla yabancı gelecek. Fuara İranlıların ilgisi dikkat çekiyor.


3 MİLYAR İHRACAT


İstanbul Yeşilköy’deki CNR EXPO’da düzenlenecek fuarla ilgili bilgi veren MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “2016 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız 3 milyar dolar mobilya ihracatının altyapısını bu fuarda oluşturacağız. Mobilya ihracatının başarısı CNR İMOB Fuarı’nın başarısına bağlı. Fuar ne kadar başarılı geçerse ihracatımız da ona bağlı olarak artıyor.” dedi.


CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem de CNR İMOB Fuarı’na 524 firmanın katılacağını belirterek “Fuarımızı 12 yıldır istikrarlı bir şekilde düzenliyoruz. Bugün dünyanın 2. en büyük fuarı unvanını elinde bulunduran CNR İMOB, önümüzdeki yıllarda alanında dünyanın en büyüğü olma yolunda ilerliyor” diye konuştu.


Star




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Türkiye mobilya pazarının yüzde 75’ini temsil eden firmalar İstanbul Mobilya Fuarı'nda buluşacak. Fuarda 3 milyar $'lık ihracatın hazırlığı yapılacak.


Türkiye mobilya ihracatının büyük bir kısmının iş bağlantılarının yapıldığı İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) 26-31 Ocak 2016 tarihinde Mobilya Dernekleri Federasyonu üyesi 9 derneğin katılımıyla CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Bu yıl Malezya, İran, Çin ve Tayvan’dan 31’i yabancı firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek fuar 150 bin metrekare alanda 11 salonda 524 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek.


HEDEFTE JAPONYA VAR


Fuarın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuar aracılığıyla başta Arap ülkeleri olmak üzere Afrika, Çin, Hindistan ve Uzakdoğu’ya mobilya ihraç etmeyi hedeflediklerini söyledi. Erem, hiç mobilya üretiminin yapılmadığı 150 milyon nüfuslu Japonya pazarının da Türk firmalarının hedefinde olduğunun söyledi. Toplantıda söz alan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de, "2016 yılında gerçekleştirmeyi planladığımız 3 milyar dolar mobilya ihracatının altyapısını bu fuarda oluşturacağız. Mobilya ihracatının başarısı CNR İMOB Fuarı’nın başarısına bağlı. Fuar ne kadar başarılı geçerse ihracatımız da ona bağlı olarak artıyor" dedi.



Akşam


Geri Dön