27 / 04 / 2024

İrfan Erciyas: İDO'ya yeni hatlar kazandıracağız!

İrfan Erciyas: İDO'ya yeni hatlar kazandıracağız!

İDOnun özelleştirme ihalesinde nihai pazarlığı 861 milyon dolarla kazanan Akfen Holding Anonim Şirketi Murahhas Üyesi İrfan Erciyas, hedeflerinin yeni hatlarla İDOdaki başarılı hizmeti daha da ileri taşımak olduğunu açıkladı...



İDOnun özelleştirme ihalesinde nihai pazarlığın 861 milyon dolara gerçekleşmesinin ardından konuşan Genel Sekreter Baştürk, ihalenin İstanbula ve Türkiyeye hayırlı olmasını diledi. İhaleyi kazanan Akfen Holding A.Ş. Murahhas Üyesi İrfan Erciyas ise, hedeflerinin yeni hatlarla İDOdaki başarılı hizmeti daha da ileri taşımak olduğunu açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Şirketlerinden İDOnun (İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.) hisselerinin yüzde 100ünün özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Haliç Kongre Merkezi'nde tamamlandı. Nihai pazarlığın 861 milyon dolara gerçekleşmesinin ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve İhale Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Adem Baştürk, şunları kaydetti;

İhalenin teklif aşaması 861 milyon dolara sonuçlandı. nihai karar ise İhale Komisyonu tarafından verilip İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına sunulacak. Onayın ardından sözleşme imzalanarak İDOnun hisseleri firmaya devredilecek. Özelleştirme ihalesi İstanbula ve Türkiyeye hayırlı olsun.

Akfen; Hedef yeni hatlar ve daha iyi hizmet

İhalenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akfen Holding A.Ş. Murahhas Üyesi İrfan Erciyas da ihaleye girmeden önce yerli ve yabancı bankalarla görüşmeler yaptıklarını ve mutabakata vardıklarını belirterek, Şimdi ihalenin bedeli belli oldu. Bu bedel üzerinden tekrar kendileriyle görüşüp finansmanını gerçekleştireceğiz. Bu konuda bir problemimiz yok dedi.

Ödemenin yüzde 25inin özkaynaklardan sağlanacağını, yüzde 75ini ise finansman şeklinde düşündüklerini ifade eden Erciyas, Bedel tahminimi yaklaşık bu fiyatlardaydı. Düşündüğümüz rakamlarla kazandık ihaleyi. Bir taktik yapmadık, kafamızdaki en iyi fiyatlarla ihaleyi almayı düşündük. Mola almamız bir taktik değildi. Sonuna kadar gidecektik diye konuştu.

İDOnun şu anda çok başarılı hizmet veren bir kuruluş olduğunu vurgulayan Erciyas, hedeflerinin bu başarılı hizmeti daha ileri taşımak olduğunu dile getirdi ve hisseleri devraldıktan sonra yeni güzergahlar açmayı planladıklarını söyledi. Daha teknik çalışmalar yaparak İstanbulluların ve İzmit Körfezi çevresinde yaşayanların daha fazla hizmet alması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerinin altını çizen Erciyas, sözlerini şöyle sürdürdü;

Krlı bir yatırım yaptığımız düşünüyorum. Biz fizibilite çalışması yaparken  Marmaray  ve İzmit Körfezine yapılacak köprüyü dikkat almıştık. Körfez geçişin 2016-2017 yıllarında olacağını tahmin ediyoruz. Bunları da dikkate alarak çalışmalarımız yaptık. İDOnun fiyat tarifesi konusu ise bir takım izinlere tabi. Şartname neyi emrediyorsa onu yapacağız.
İBB


Geri Dön