İş Fırsatları

İş arayanlara büyük fırsat! 94 bin kişi alınacak! İşte İŞKUR’un açıkladığı şartlar…

Kamuya ve özel sektöre en az 6499 lira maaşla 94 bin yeni personel alınacak. Türkiye'de Kasım ayının sonuna yaklaştığımız bugünlerde personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. Peki İŞKUR’un açıkladığı şartlar neler? Bütün detaylar haberimizde…Kamuya ve özel sektöre en az 6499 lira maaşla 94 bin personel alınacağı açıklandı

Son dakika gelen habere göre İŞKUR iş ilanlarını güncellendi. Kamuya ve özel sektöre en az 6499 lira maaşla 94 bin personel alınacağı açıklandı. Ülke genelinde personel alımları İŞKUR üzerinden yapılmaya devam edilirken bu sürede kurum tarafından gelen açıklamalara göre kamuya ve özel sektöre 81 il genelinde 94 bin 290 personel alımı yapılacak. Duyurulan ilanlarda vasıflı ve vasıfsız personel alımları yapılacak kadroların da bazıları geçici olurken genel olarak kadrolara alım yapılacağı belirtildi.

EN FAZLA BEDEN İŞÇİSİ ALINACAK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından açıklanan iş ilanında en fazla alım beden işçisi kadrosunda yer alıyor. Bu sürede en fazla 19 bin 565 beden işçisi için açık kadro görünürken tamamı da özel sektör için verildi. Başvuru için KPSS şartının aranmadığı bu kadrolarda da işyerlerine göre başvuru koşulları değişiklik gösteriyor.

İŞKUR ALIM YAPILACAK AÇIK POZİSYONLAR

Ülke genelinde yapılacak en fazla alımın beden işçiliğinde olduğu netleşti. Buna göre ise satış danışmanı ve uzmanı kadrosuna 3 bin 11 kişi, temizlik görevlisi için 3 bin 228 kişi, personel ve garson kadrosu için de ülke geneli bin 683 kişilik alım ilanı verildi.

Kasım ayı sonuna gelirken tekstil için aranan makineci sayısı da bin 685 olarak açıklanırken meslek gruplarında yer alan silahsız özel güvenlik görevlisi için bin 247 kişi ve silahlı özel güvenlik için de 100 kişilik alım ilanı verildi.

İŞ BAŞVURULARI NEREDEN VE NASIL YAPACAK?

İŞKUR tarafından ülke genelinde yapılacak iş alımlarına ilişkin İŞKUR sistemine kayıt olarak online olarak başvuru yapılabiliyor. Vatandaşlar, açık işler alanında yapılacak başvurularda başvuru yapmak istenilen ve yaşanılan şehri seçip arama yaparak bölgede yer alan iş ilanlarını incelemek mümkün. Burada yer alan iş ilanlarını inceledikten sonra vatandaşlar kendilerine uygun olan işler için başvuru yapabilecek.

EYT'liler bunu merakla bekliyordu! Bakan Bilgin son noktayı koydu, umutları gömdü!

Carrefour’da zeytinyağı fiyatları dibe vurdu! Litresi 40 Lira… İşte 26 Kasım 2022 fiyat listesi…

Togg’un fiyatı ne kadar olacak? Togg CEO’su çok net konuştu! Kimsenin bilmediği o planı açıkladı