İş Fırsatları

İş arayanlara İŞKUR'dan müjde! Tam 3 bin 249 güvenlik personeli alınacak!

Ekonomik zorlukların yaşanmasıyla birlikte artan işsizlik ülke gündeminde yer alan konulardan biri. İŞKUR’dan atılan istihdam adımı sayesinde Türkiye’de pek çok kişinin iş arayışına çözüm olacak. İŞKUR’dan gelen müjdeli habere göre tam 3 bin 249 güvenlik personeli alımı yapılacak.Bu durum, milyonlarca vatandaşın en büyük endişesi olan işsizlik sorununu daha da artırıyor

Son günlerde artan zam haberlerine bir de işsizlik sorunu haberleri ekleniyor. Bu durum, milyonlarca vatandaşın en büyük endişesi olan işsizlik sorununu daha da artırıyor. Ancak umut verici haber İŞKUR'dan geldi ve iş arayan pek çok kişinin yüzünü güldürdü. İşte İŞKUR’dan beklenmedik 3 bin 249 güvenlik personel alımı ile ilgili detaylı bilgiler…

 

3 bin 249 güvenlik personeli alımı  ve görev dağılımı

İŞKUR tarafından yayınlanan ilana göre güvenlik personeli alımı yapılacaktır. Bu personellerin çalışma pozisyonu olarak silahlı ve silahsız güvenlik güçleri ile özel korucu olarak belirlenmiştir. 415'i silahlı güvenlik görevlisi, 2.7451'i silahsız güvenlik görevlisi ve 83'ü özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 3 bin 249 personelin istihdamı sağlanacaktır. Bu pozisyonlarda görev almak isteyen adayların bazı genel ve özel şartları karşılaması gerekmektedir.

 

 

İŞKUR güvenlik alımı için hangi şartlar aranıyor?

İŞKUR, heyecan verici bir duyuruyu kamuoyuyla paylaştı. Güvenlik gücü alımlarının önümüzdeki dönemde gerçekleştirileceğini duyuran İŞKUR, 3 bin 249 güvenlik görevlisi pozisyonu için alım yapmayı planlıyor. İş arayanların merakla beklediği başvuru koşulları ve başvuru yöntemleri ise ilgili kurum tarafından açıklanmıştır. İŞKUR’da sağlanan bu istihdamla silahlı ve silahsız korucu ve sivil koruma görevlisi alımları yapılacak. Bu görevlerde çalışmak isteyen güvenlik adaylarında şu şartlar aranıyor:

Bu şartlar genel başvuru şartları arasında olup özel gereksinimler de vardır. Başvuru yapacak olan adaylar bu detaylı başvuru şartlarına İŞKUR’un resmi internet sitesi üzerinden bakabilirler.  Güvenlik görevlisi ilanı kapsamında tüm gerekli bilgiler mevcuttur. Adayların en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar online üzerinden başvurmaları gerekmektedir.

2000'den sonra sigorta girişi olanlara son dakika müjdesi! SSK ve BağKur'lular kısmi emekli olacak! Detaylara göz atın!

İŞKUR duyurdu! O kurum tam 52 personel alıyor! KPSS'den 60 puan alanlar hemen başvursun!

2023 Mayıs emekli aylık zammı ne zaman yatacak?