Kent Haberleri

İş arayanlara müjde üstüne müjde! Bu kurumlara toplam 5 bin personel alınacak! Hemen bakın!

İş arayan vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. Bu kurumlara toplam 5 bin personel alımı yapılacağı duyurulurken, ilanlara ilişkin detaylar belli oldu. İşte merak edilenler... Edinilen bilgilere göre, toplam 5 bin personel alımı gerçekleştirileceği, alımların yalnızca KPSS puanı ile yapılacağı öğrenildi

İş arayan vatandaşlara kamu kurumlarından müjdeli bir haber geldi. Edinilen bilgilere göre, toplam 5 bin personel alımı gerçekleştirileceği, alımların yalnızca KPSS puanı ile yapılacağı öğrenildi. Resmî Gazete’de yayımlanan ve İŞKUR üzerinden duyurulan ilan ile birlikte alımların KPSS puanı temel alınarak gerçekleştirileceği öğrenildi.

ÜNİVERSİTELER DÜŞÜK PUANLA MEMUR ALIMI YAPACAK

Önceki günlerde düşük KPSS puanıyla 5 bin personel alımı yapılacağı paylaşılmıştı. Başvuru için alım yapacak kurumlar belli olurken, bu kurumların Trakya Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Amasya Üniversitesi ve Kamu İhale Kurumu olduğu öğrenildi. Başvurular 2022 KPSS sınav sonuçlarına göre yapılacağı ve 60 puan barajını aşanların başvuru yapabileceği paylaşıldı.

İşte başvurulara ilişkin detaylar...

KAMU PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Yapılan ilan duyurusunu ardından başvuru koşulları da netleşti. Adaylarda aranan genel başvuru şartları arasında; Türk vatandaşı olunması, gerekli öğrenim koşullarının sağlanması, belirli yaş sınırları kapsamında olunması ve erkek adaylar için askerlik görevini yerine getirmiş ya da muaf olunması gibi belirli şartlar aranacak.

KPSS’ye giren ve bu sınavdan aldığı puanla iş bulmak isteyen adayların heyecanla beklediği kamu personeli alımı kapsamında detaylar da belli oldu. Edinilen bilgilere göre, Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne 216 memur alınacağı öğrenilirken, Gebze Üniversitesinin sadece KPSS’den alınan 40 taban puanıyla lise veya dengi okullardan mezun olan ya da ön lisans lisans mezunları arasından personel alımı gerçekleştireceği duyuruldu. Amasya Üniversitesi KPSS 60 puanıyla bünyesinde istihdam etmek üzere 25 kamu personel alınacağını duyurdu. Bunun yanı sıra, Sinop Üniversitesi 6 farklı branşta 52 kişilik bir alım gerçekleştireceğini paylaştı. Açılan kadrolar arasında; usta gemici, kaptan, büro görevlisi, destek görevlisi, koruma ve güvenlik personeli ve teknisyen gibi branşların yer aldığı öğrenildi. Diğer bir alım da Kamu İhale Kurumu’ndan gelirken, 13 farklı kadroda 18 personel alımı yapılacağı belirtildi.

Kurumlara yapılacak başvuruların online olacağı ve alımlara ilişkin bilgilerin ilgili kurumların internet sitelerinde paylaşıldığı öğrenildi.

Seçim vaadi değil! Başvuru formunu eksiksiz dolduran herkese 2.610 TL ödenecek!

Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı! Milyonlara yeni müjde! Bayramda bunlar ücretsiz!

700 bin işçiye müjde! Hayaller gerçek oluyor! Bu rakamlar ilk kez telaffuz edildi İşte son gelişmeler!