Ekonomi

İş Bankası açıkladı! İş Bankası'ndan ucuz konut kredisi, 120 ay vade için güncel oranlar neler? 

Türkiye’de konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için İş Bankası’ndan çok önemli bir açıklama geldi. Buna göre, bankanın sunduğu yeni konut kredisi imkanı ile 850 bin TL’ye ev sahibi olmak artı daha kolay olacak.

Son günlerde konut kredisi arayışında bulunan vatandaşlar, bankalar arasında en uygun seçeneği bulmak için yoğun bir araştırma yapıyorlar. Banka, piyasa koşullarına kıyas ile oldukça düşük faiz oranları ile konut kredisi sunarak, birçok kişinin ev sahibi olma hayalini gerçekleştirmelerine imkan sağlıyorlar.

İş Bankası 850 bin TL’lik konut kredisi için cazip bir ödeme planı sunarak dikkatleri üzerine çekti. İş Bankası’nın sunduğu bu avantajlı konut kredisi paketi hangi koşulları içeriyor?

Son zamanlarda yaşanan ekonomik koşulların etkisi ile, Türkiye’deki konut kredisi müşteri tercihlerinde önemli değişiklikler yaşandı. Artan konut fiyatları sebebi ile, kredi miktarları da yükseldi. Fakat, 120 aydan uzun vadelerle kredi kullanımı mümkün olmadığı için, yükselen kredi limitleri aylık taksit miktarlarını da artırdı. Bu durum, vatandaşların daha düşük limitlerde kredi kullanarak, ödenebilir taksit miktarlarına yönelmelerine sebep oldu. Ev almak için gerekli finansmanın büyük bir kısmı kişisel birikimlerle sağlanırken, bu imkana sahip olmayanlar ne yazık ki ev sahibi olamadılar. Bu durum, konut satış istatistiklerindeki düşüşle net bir şekilde kendini gösterdiği ifade edildi.

İŞ BANKASI’NIN AVANTAJLI FAİZ ORANLARI

noktagazetesi.com.tr'de yer alan içeriğe göre; İş Bankası, konut kredisi piyasasında fark yaratan bir kampanyaya imza atıyor. Banka müşterileri, aylık %3,15 gibi rekabetçi bir faiz oranıyla konut kredisi kullanabiliyorlar. Bu oran, piyasadaki birçok bankadan daha düşük olup, sadece bir özel banka tarafından daha avantajlı bir oranla sunuluyor.

İş Bankası, 850 bin Türk Lirası miktarındaki konut kredisi için ödeme planını açıkladı. Buna göre, müşteriler 120 ay vade ile 850 bin Türk Lirası konut kredisi kullandıklarında, bankaya 10 sene boyunca her ay 27.438 Türk Lirası taksit ödeyecekler. Kredinin toplam maliyeti ise 3,2 milyon TL’ye ulaşıyor. Kredi kullanıcıları ayrıca, 29.906 Türk Lirası miktarında ek masrafla karşı karşıya kalacaklar.

9 bankada resmen ay sonu depremi! Nisan 2024 için Ziraat, Akbank, Garanti, İş, Yapı Kredi ve 4 banka daha açıkladı!

Emekli maaşına ek 16.200 TL ödeme müjdesi! Şimdi bakın: Finansbank emekli promosyon ne kadar?

Banka banka güncel faiz oranları! 205 bin TL'ye 32 günde ne kadar faiz veriliyor...

400 bin TL taşıt kredisinin banka banka aylık taksiti ne kadar? İşte son dakika taşıt kredisi hesaplama tablosu!