Genel

İş Bankası kadın girişimcilere 100 milyar liralık finansman desteğinde bulunacak

Türkiye İş Bankası, şirketlerin finansmanı yoluyla kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman desteği sağlayacağını taahhüt etti. Bankadan yapılan açıklama kadınların eşit haklara sahip olması, pazarlama faaliyetlerinde ayrımcılığın ve örtük önyargıların engellenmesi, değer zincirindeki tüm paydaşlarını gözeten ve pozitif etki yaratan uygulamalar geliştirilmesi gibi konuları içeriyor

 

Kadınların iş hayatında daha aktif rol alması, finansal hizmetlere erişiminin kolaylaşması ve iş hayatında daha etkin rol almaları için İş Bankası'ndan büyük destek geldi. Bankadan yapılan açıklama kadınların eşit haklara sahip olması, pazarlama faaliyetlerinde ayrımcılığın ve örtük önyargıların engellenmesi, değer zincirindeki tüm paydaşlarını gözeten ve pozitif etki yaratan uygulamalar geliştirilmesi gibi konuları içeriyor.

Dünya.com’daki açıklamada İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, toplumsal cinsiyet eşitliğine odaklı stratejilerin oluşturulmasının önemine işaret ederek, şunları söyledi: "Deprem felaketlerinin acılarını dayanışma içinde saracağız. Ülke genelinde kadınlara yönelik 5 yılda vermeyi taahhüt ettiğimiz 100 milyar TL tutarındaki desteğimizin, depremzede kadınlara katkı sağlayacak ölçüde geniş kapsamlı olduğuna inanıyorum. Bu sayede afetten etkilenen kadınların geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlayacağız."

 

 

 

 

İŞ BANKASI KADININ GÜÇLENMESİ BİLDİRGESİ

Türkiye İş Bankası Kadının Güçlenmesi Bildirgesi şöyle: "Banka’nın önceliği kadınların ekonomik bağımsızlığını sürdürmeleri ve iş hayatında yer almalarıdır. İş Bankası, 'toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve tüm kadınlar ile kız çocuklarını güçlendirmek' amacı çerçevesinde kadınların iş hayatında daha etkin bir şekilde yer almasını ön koşullardan biri olarak görür.

Banka, kadınların istihdam ve yönetimde söz sahibi olduğu şirketlerin finansmanı yoluyla 2023 yılından itibaren kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını garanti eder.

Kadınlara finansal olmayan eğitim ve benzeri faaliyetlerle destek verir. Geleceğe Güç Katan Kadınlar çatısı altında eğitim vereceği kadın girişimcilerin 5 yılda 15 bine ulaşmasını hedefler.

Banka, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetir ve farkındalık geliştirme fırsatları yaratmayı amaçlar.

İnsan kaynakları politikalarında kadınların farklılaşan ihtiyaçlarını ve kadın-erkek dengesini gözetir.

Banka, yönetim kurullarında kadın temsiliyetini artırmayı amaçlayan %30 Kulübü üyesidir. Kadınlara her alanda yer açan ve kadınların yarattığı değere inanan Banka, Lider Kadınlar Programı ile kadın yöneticilerinin kendi potansiyellerinin en iyisini ortaya koymalarına destek olur. "