24 / 07 / 2024

İş Bankası son tarih 31 Temmuz diyerek duyurdu, hesaplara 12 bin TL yatırılacak!

İş Bankası son tarih 31 Temmuz diyerek duyurdu, hesaplara 12 bin TL yatırılacak!

Emekli promosyon ödemeleri en çok merak edilen bankalar arasında yer alan İş Bankası resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada son tarihin 31 Temmuz olduğunu belirterek, ne kadar promosyon vereceğini duyurdu.




Milyonlarca kişi tarafından adeta dört gözle beklenen Temmuz ayı emekli ve memur maaş zammının belli olmasından sonra gözler bankaların emekli promosyonlarına çevrildi. Hem kamu bankaları hem de özel bankalar verdikleri promosyonları resmi internet siteleri üzerinden açıklarken, promosyon tutarı en çok merak edilen bankaların başında da İş Bankası geliyor.

Açıklanan rakamlara göre kamu bankalarında promosyon rakamları 8 bin Türk Lirası ile 12 bin Türk Lirası arasında değişirken, özel bankalarda ise söz konusu bu rakamlar değişiyor. 

İŞ BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU 2024

İş Bankası tarafından paylaşılan detaylara göre T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan anlaşma çerçevesinde, 28 Mart-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında ilk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı seçen veya emekli aylığını söz konusu bankaya taşıyan SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) nakit promosyon alabiliyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Türkiye genelindeki şube ve ATM'lerle emekli maaşına kolayca ulaşmak isteyen tüm emekliler, İnternet Şubesi'nden ve İşCep’ten emekli maaşlarını taşıyıp aynı zamanda da emekli promosyon başvurularını yapabiliyor. 

SSK veya BağKur üzerinden yeni emekli olacakların SGK İl Müdürlüklerine şahsen başvuru yaparak ya da e-devlet üzerinden emeklilik başvuru işlemleri sırasında İş Bankası’nı seçip o şekilde işlem yapması gerekiyor. Yine verilen bilgilere göre Emekli Sandığı’ndan emekli olacakların da çalışmakta oldukları kuruma verecekleri dilekçelerde maaş ödemeleri için İş Bankası'nı seçmeleri gerekiyor. Ayrıca şubeye gitmeden, e-Devlet kapısı aracılığıyla da banka değiştirmek mümkün.

İŞ BANKASI EMEKLİ PROMOSYON ÖDEMESİ TEMMUZ 2024
 

İş Bankası tarafından 3 yıllığına peşin olarak emeklilere ödenen promosyon tutarları şu şekilde: 

Maaş Aralığı    Promosyon Tutarı
10 bin liraya (10 bin lira hariç) kadar olanlar    5 bin lira
10 bin lira - 15 bin lira (15 bin lira hariç) arasında olanlar    8 bin lira
15 bin lira - 20 bin lira (20 bin lira hariç) arasında olanlar    10 bin lira
20 bin lira ve daha fazla olanlar     12 bin lira

 

Kiracıların yeni oyunu: Kiralık ev tutabilmek için para karşılığında memur kefil arıyorlar!

Prof. Dr. Soner Gökten kira krizine parmak bastı!  Piyasayı ne bekliyor?

Belediyelerden iki şehirde satılık 6 arsa!


Geri Dön