Ekonomi

İş Bankası'ndan AFAD'a ağızları açık bırakacak bağış!

Türkiye İş Bankası deprem bölgesinde hayatını kaybeden müşterilerinin bireysel kredi borçlarını silme kararı aldıktan sonra AFAD’a da bağışta bulundu. İşte detaylar!Bu felaketlerden sonra yaraların sarılması için dayanışma içinde olunmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu dile getirildi

Türkiye İş Bankası'nın yaptığı açıklamada, 10 ili derinden etkileyen depremlerden dolayı çok zor günlerden geçildiği belirtti. Bu felaketlerden sonra yaraların sarılması için dayanışma içinde olunmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu dile getirildi. Bunun üzerine İş Bankası AFAD’a yüklü miktarda bağışta bulundu. İşte o bağışa dair detaylar…

AFAD’A 1 MİLYAR LİRA BAĞIŞ!

Açıklamada, İş Bankası Grubu, afetzedelere verilecek desteğe katkı sunmak için bölgedeki yardımları organize etmekle görevli olan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na toplam 1 milyar lira bağış yapma kararı aldığını açıkladı.  Banka ayrıca inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon lira destek verecek. Banka, depremde ağır hasarlar alan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve tüm ilçeleri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde, gerçek kişiler ile KOBİ'lere ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelere sunduğu genel bankacılık hizmetlerinden 31 Ağustos 2023 tarihine kadar herhangi bir ücret ve masraf almayacak.

Kullandırılmış tüm bireysel ve ticari kredilerin ödemeleri de talebe bağlı olmaksızın 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak geriye atılacak. Afet bölgesindeki diğer 5 ildeki gerçek kişiler, KOBİ'ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmelerle ilgili de bireysel ve ticari kredi, ek hesap ve kredi kartı borçları ile gayrinakdi kredi komisyonları, isteğe bağlı olmadan 1 ay süre ile faizsiz olarak ötelenecek. 1 ay süreyle söz konusu şubeler ile ilgili sunulan genel bankacılık hizmetlerinden de ücret ve masraf alınmayacağı belirtildi. Banka ek olarak, KOBİ ölçeğinden büyük firmalara olay ve başvuru bazında münferiden değerlendirilecek şekilde en uygun çözümü üretecek.

BORÇLAR SİLİNECEK!

İş Bankası, depremlerde hayatını kaybeden müşterilerinin tüm bireysel kredi, ek hesap ve kredi kartı borçlarını anapara dahil olmak üzere silecek.

Bölgede depremden olumsuz etkilenmiş gerçek kişiler ile KOBİ'ler ve bu ölçekten küçük olan ticari işletmeler için 10 milyar lira büyüklüğünde kredi destek paketleri hazırlayan banka, depremin etkili olduğu illerde 6 ay ödemesiz şekilde 36 aya kadar vadeli avantajlı faiz oranı ile kredi kullandırdı.

Dolar sınırları zorluyor! Dolar almak için doğru zaman mı? İşte detaylar!

Evde bakım maaşı yatan iller şubat 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 15 Şubat evde bakım maaşı yatan iller!