Ekonomi

İş dünyası yeni kabineyi değerlendirdi! İşte iş dünyasından gelen ilk mesajlar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yeni Bakanlar Kurulu’nu kamuoyu ile paylaşırken, iş dünyasının temsilcileri yeni kabineyi değerlendirdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere ekonomi bakanlıklarına getirilen deneyimli isimler iş dünyasında memnuniyetle karşılandı.Yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Mehmet Şimşek üstlenirken, Ticaret Bakanlığı görevine ise iş dünyasının çok yakından tanıdığı MÜSİAD eski Başkanı Ömer Bolat getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam yeni Bakanlar Kurulu’nu açıkladı. Yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı Mehmet Şimşek üstlenirken, Ticaret Bakanlığı görevine ise iş dünyasının çok yakından tanıdığı MÜSİAD eski Başkanı Ömer Bolat getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı ve Sağlık Bakanı değişmezken, aralarında İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı gibi önemli bakanlıkların tamamı yeni isimlerden oluştu.

Yeni kabineye ilişkin değerlendirmelerde bulunan iş dünyası temsilcileri ise Bakanlar Kurulu’nun ülkemiz açısından hayırlı olması temennilerini iletti.

İŞ DÜNYASI NASIL KARŞILADI?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinenin, ülkeye ve millete hayırlı olmasını dilerken, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, iş dünyası olarak, bugüne kadar olduğu gibi bakanlar ile pozitif gündem odaklı bir iş birliği içerisinde çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, artık kaybedecek zaman olmadığını vurgulayarak yeni kabinenin önceliğinin; ekonomideki sorunların çözümü olması gerektiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve kabine üyelerini kutlayan Bahçıvan, görevlerini devreden bakanlara da ülkemize verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

YENİ BİR MOTİVASYON KAYNAĞI

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yeni Bakanlar Kurulu’nun iş dünyası açısından ‘yeni bir heyecan ve motivasyon kaynağı’ olacağının altını çizerek iş dünyası olarak yakın çalışma içerisinde ekonomi bakanlıkları ile daha da verimli çalışmalar yapacaklarına inandığını dile getirdi.

İTO olarak ekonomi yönetimine gereken katkıyı vereceklerini kaydeden Avdagiç, ‘iş dünyası ve hükümet olarak el ele vererek gelecek 5 yılı fırsata çevirmeliyiz” ifadesini kullandı.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, kurulduğu günden bu yana TİSK’in devletin ve milletin yanında olduğunu belirterek Türkiye'nin yeni yüzyılında da aynı şekilde üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

ENFLASYONDAN TAVİZ VERİLMESİN

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma vizyonu ile çalıştıklarını belirterek yeni kabinede ekonomi yönetiminin, ticaretin dinamiklerini iyi bilen, gerek yurt içinde gerekse uluslararası arenada güven duyulan isimlerden oluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın da yeni kabineyi tebrik ederken, özellikle enflasyonla ve faizle mücadeleden taviz verilmemesini beklediklerini aktardı.