Ticari

İş dünyasında kriterler değişiyor! Herkes bu sisteme yöneliyor! Daha az maliyetli ve hızlı!

İş dünyası, koronavirüs pandemisiyle başlayan ve kira artışlarıyla süren sürecten sonra ofis maliyetlerini azaltarak daha ekonomik ve hızlı çözümler sunan hazır ofis kiralamalarını tercih etmeye başladı. İşte ayrıntılar... Son senelerde esnek çalışma alanlarına talebin artmasıyla hazır ofis modelinin daha yaygın hale geldiğine dikkat çeken Muhammet Dinç, ellikle genç girişimcilerin, start-up'ların, teknoloji alanında çalışan yazılımcıların hazır ofislere yöneldiğini belirtti

Kerem Nükte Gayrimenkul Ankara Direktörü Muhammet Dinç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son senelerde esnek çalışma alanlarına talebin artmasıyla hazır ofis modelinin daha yaygın hale geldiğine dikkat çeken Muhammet Dinç, ellikle genç girişimcilerin, start-up'ların, teknoloji alanında çalışan yazılımcıların hazır ofislere yöneldiğini belirtti. 

Dinç, İstanbul ve Ankara başta olacak şekilde pek çok ilde hazır ofis modeline yönelimin olduğuna vurgu yaptı.

İşte Kerem Nükte Gayrimenkul Ankara Direktörü Muhammet Dinç'in konuyla ilgili o açıklamaları...

Kerem Nükte Gayrimenkul Ankara Direktörü Muhammet Dinç, hazır ofislerde elektrik, internet, temizlik, güvenlik gibi birçok giderin ev sahibi firma tarafından karşılandığının altını çizerek, "Firmalar, personel ve fatura giderleri ofis kirasına dahil olduğundan hazır ofis modeliyle ciddi oranda tasarruf sağlıyor" açıklamasında bulundu.

İşletmenin gelişimine bağlı olarak hazır ofislerin büyütülüp küçültülmesinin de en büyük avantajlar arasında olduğuna dikkat çeken Dinç, ihtiyaçlara göre saatlik ve günlük kiralanabilen toplantı odası hizmetinin de bu sistemi cazip kıldığını dile getirdi. 

HAZIR OFİSLER MALİYETİ AZALTIYOR

Muhammet Dinç, son dönemde konut ve iş yeri kiralarında gerçekleşen fahiş yükselişlerin şletmelere maddi anlamda ciddi yük getirdiğinin altını çizerek, hazır ofislere yönelen işletme sahiplerinin imkanları ölçüsünde kiralama yapabildiğine, aylık stopaj ve sürekli artan faturalardan ise hiçbir şekilde etkilenmediğine vurgu yaptı. 

Hazır ofis modelinin iş dünyası için cazip hale gelmesininpek çok nedeni olduğunu dile getiren Dinç, "Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin işletme maliyetlerini düşürmeleri ve operasyonel giderlerini azaltmaları hazır ofisle mümkün oluyor. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde merkezi yerlerde iş yeri kiralamaya kalksanız, personel, stopaj, elektrik, su, doğal gaz, internet ve personel masrafıyla birlikte ödeyeceğiniz aylık para 25 bin liraysa hazır ofis kiraladığınızda bu rakam 10 bin liranın altına düşüyor" dedi ve daha düşük metrekareli hazır ofislerde ise 5 bin TL'den daha düşük kiralamaların da mümkün olduğunu vurguladı. 

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta krediler kesildi, fiyatlar düşecek mi?

Konut sektörü nereye gidiyor?

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında!