27 / 04 / 2024

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı İsmail Acı, piyasaların 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimine kilitlendiğini söyledi. Acı, seçim sonrasına yönelik en önemli beklentinin "güven ortamı ve ekonomik istikrar" olduğunu ifade etti.



ATO Meclis Başkanı İsmail Acı, ATO 8’nci Olağan Meclis Toplantısı’nda ülke ekonomisinde yaşanan olumsuz gelişmelere yönelik yaptığı konuşmada, 2020 senesinden bu yana pandemi, Rusya-Ukrayna Savaşı, 6 Şubat tarihinde meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş ve Hatay olan ve 50 binden fazla insanın ölümüne neden olan ‘yüzyılın felaketi’  iki büyük deprem felaketi ve daha sonra ise meydana gelen sel felaketlerinin üretim ve işgücü kayıpları ile ekonomiye büyük zarar verdiğini ve seçim sürecinin de piyasalarda durgunluğa neden olduğunu ifade etti.

İş dünyasının beklentisi güven ortamı ve ekonomik istikrar

Sokaktaki insandan iş dünyası temsilcilerine kadar her vatandaşın 28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur seçimlerinden sonra ekonominin nasıl şekil alacağını merak ettiğine vurgu yapan Acı, bu kaygının ticareti de önemli oranda sekteye uğrattığının altını çizdi. İsmail Acı, krediye ulaşmanın zor hale geldiğini, birçok bankanın kredi vermeyi durdurduğunu, piyasalarda çek- senetle ticaret devrinin sona erdiğini, nakit parası olmayan vatandaşların ticaret yapamaz hale geldiğini söyledi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön