27 / 04 / 2024

İş dünyasının en büyük korkulu rüyası ne? İş adamları gelecekte nelerden endişe duyuyor?

İş dünyasının en büyük korkulu rüyası ne? İş adamları gelecekte nelerden endişe duyuyor?

Küresel çapta yapılan bir anket ile iş dünyasını gelecekte bekleyen riskler araştırıldı. Ankete katılan 800 iş insanı, iş dünyasını bekleyen risklere ilişkin soruları yanıtlarken, en büyük endişe kaynaklarını da paylaştı.



Aon Türkiye, iş dünyası liderlerinin yeni çağa nasıl hazırlandıkları ve iş dünyasını bekleyen yeni zorluklara ilişkin ‘Üst Düzey Yönetici Risk Anketi'nin 2022 yılı sonuçlarını açıkladı. Ankette; liderlerin en büyük endişe kaynaklarına da yer verildi.

İş dünyasının en büyük korkulu rüyası ne? İş adamları gelecekte nelerden endişe duyuyor?

Ankete göre, küresel iş dünyasındaki her 10 liderden 8'i önümüzdeki yıl içinde bir resesyon olacağını beklerken neredeyse yarısı bunun çok yüksek bir olasılık olduğuna inanıyor. Geçen yıl iş dünyasının en büyük endişe kaynakları ise yüksek maliyetler, enflasyon ve finansal kriz olarak sıralandı.  2021 yılının en önemli riskleri arasında bulunan siber saldırılar ve küresel salgınlar bu yıl dördüncü ve sekizinci sırada yerini aldı. İklim değişikliği riski ise ilk 10 arasına girdi.

Eylül 2022 tarihinde; ABD, AB ve Birleşik Krallık'taki liderler ve kıdemli yöneticilerin katılımı ile gerçekleşen anketi, en az 500 çalışanı olan şirketlerden 800 kişi yanıtladı. İş adamlarının; ekonomik görünüm, öne çıkan belli başlı riskler, risk iştahı ve karar verme süreçleri hakkındaki beklentilerinin yanı sıra risklere hazırlıklı şirketlerin ve kendine güvenen liderlerin özelliklerine de yer verildi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön