Kira

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da resmen belli oldu.

Konut kiralarında ise 1 Temmuz’da sona eren yüzde 25’lik tavan zam uygulamasının devam edeceği geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Uygulama 2 Temmuz 2024’e kadar devam edecek.

Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

2023 TEMMUZ İŞ YERİ KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

CNNTürk'te yer alan detaylara göre, Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte bu ay için iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 59,95 olarak belirlendi. TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına göre belli olan oran ocak ayında 72,45 ile liderliğe oturuken, şubat ayında 71,83'e, mart ayında 70,20'ye, nisan ayında ise 67,20, mayıs ayında ise 63,72’ye gerilemişti.

TÜFE’nin 12 aylık ortalamasına göre hesaplanan kira zam oranı belli oldu. Haziran ayı enflasyonu yüzde 38,21 olarak kaydedilirken 12 aylık ortalama yüzde 59,95 olarak ortaya çıktı.

İş yerleri kiraları için bu ay tavan zam oranı yüzde 59,95 olarak uygulanabilecek.

KONUT KİRA ZAMMINDA YÜZDE 25 SINIR DEVAM EDECEK

Konut kiralarında ise 1 Temmuz’da tamamlanan yüzde 25’lik tavan zam uygulamasının sürdürüleceği açıklandı. Uygulama 2 Temmuz 2024 tarihine kadar sürecek.

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira düzenlemesi ve taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Kiralara yüzde 25 yükseliş sınırı getiren düzenlemenin geçtiğimiz sene hayata geçirildiğini ve bir senelik süresinin olduğunu anımsatan Bakan Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla bu sürenin dolacağına vurgu yaptı. 

Tunç, kira düzenlemesi ile ilgili talepler kapsamında yeni bir karar almanın gerektiğine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da söz konusu düzenlemeyi partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıkladığına dikkat çekti. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı konuya ilişkin değerlendirmelerinde, geçen yılki süreye 1 Temmuz dahildi. 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 2 Temmuz 2024'ne kadar 1 sene süreyle konut kiralarında kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacağını belirtti. Adalet Bakanlığı olarak kira düzenlemesine yönelik teknik çalışmayı tamamladıklarının altını çizdi. 

Bakan Yılmaz Tunç ayrıca, düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine geleceğine vurgu yaparak Meclisin ilk işlerinden olacağını, sunulacak torba kanunla düzenlemenin yasalaşacağını belirtti. 

2023 insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacak! Türkiye'de rekor bekleniyor: Sıcaklık 50 dereceyi aşabilir!

2023 KPSS yerleri ne zaman açıklanacak? KPSS Lisans sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?