Altın & Gümüş

İsabetli tahminleriyle tanınan İslam Memiş'ten 1000 liranın altına düşen altınla ilgili yeni açıklama

Son dakika gelişmesi... Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolardaki düşüşlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Memiş, merak edilen soruların cevabını verdi.

Son dakika haberi... Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) TL ticari krediler için yeni kararını duyurdu. Bununla beraber dolar kuru hızlı bir geri çekilme ile 16,49 TL'yi, gram altın ise 1000 TL psikolojik bandını aşağı yönlü kırarak 968 TL'ye kadar düştü. Peki altın ve dolar için düşüş sürecek mi? Altın almalı mı satmalı mı? 
A Haber'de yayına katılan Finans Analisti İslam Memiş, BDDK'nın kararını değerlendirirken, döviz ve altın piyasası için beklentilerini duyurdu.

"Dolar ve altın için düşüş sürecek mi" sorusuna cevap veren Memiş, "Kurum ve kuruluşların önümüzdeki dönemde yeni kararlar duyurabilir. Temmuz ve Ağustos aylarında kur ataklarından ziyade biraz daha dengelenen gerileyen bir süreç olarak öne çıkacaktır " diye konuştu.

Memiş, altın alım satımı yapanların, düğün yapacaklar olanların, altın borcu olanların 950-1000 TL bandında alım yapmasının uygun olacağını duyurdu.

TV100'e konuşan Memiş, "BDDK kararında dolar TL kurunda bir gerilemeye şahit olduk. Şirketler döviz sattı, dün sabah saatlerinde gerileyen kura şahit olduk. Muhtemelen dalgalı seyir sürecek. BDDK kararı öncesi dolar TL 17.38 düzeyinde. Bu bant aralığını, 16-17'ye bırakmış halde. Vatandaşlarımız bu aralığı takip ederse iyi olur" ifadelerini kullandı.

"Vatandaşın kafası karışık" diyen Memiş, "Yastık altı birikimi yapanlar, alım fırsatı olarak görüyorlar ama aralık ayındaki senaryoyu düşünenlerin sattığını şahit oluyoruz. KKM'ye girenlerin yoğun olduğuna şahit oluyoruz" dedi.

Gram altın konusunda Memiş, şu ifadeleri kullandı: 
"Gram altın TL BDDK kararı öncesinde 1020 düzeyindeydi, cuma günkü karardan sonra 970'e kadar geriledi, 990'dan geçen haftayı tamamladı. 980-990 bant aralığında dalgalanıyor. 950-1000 aralığında dalgalanma var. Buralarda alımlar olabilir. Önümüzdeki aylarda altının ons fiyatında sert yükselişler görülebilir. Bu da gram altında 1050, 1200, yıl sonuna kadar 1450'ye kadar yükselmesine neden olabilir, çünkü karşımızda Fed gerçeği var, gelişmekte olan ülkelerde ataklara şahit olabiliriz."

https://emlakkulisi.com/her-dedigi-cikan-islam-memisten-uyari-boga-piyasasi-geliyor-dedi-gram-altin-icin-yeni-seviyeyi-verdi/711307

https://emlakkulisi.com/gram-altin-ve-dolar-daha-dusecek-mi-islam-memis-merak-edilenleri-yanitladi/711225