Yeni Şirketler

İşadamları arazi avına çıktı

Fiyatların düşmesini fırsat bilen işadamları arazi avına çıktı. İstanbul'a yakın köylere yönelen patronlar, değerli arazileri neredeyse yarı fiyatına kapatıyor...

İstanbul'un çevresindeki köylerde arazi fiyatları neredeyse yarı yarıya düştü. Bölge emlakçıları, bugün yatırım yapanların ileride çok kazanacağını iddia ediyor. Bunu gören patronlar çoktan arazi kapatmaya başlamış bile... Para dergisinin haberine göre; doğru yerde ve doğru zamanda alanlar için arazi yatırımlarının kazandırmaması mümkün değil. Öyle ki, 1 liraya aldığınız araziyi, talebin yoğun olduğu dönemlerde 100 liraya satabilirsiniz. Arazi almak için ise uzmanlar, doğru zamanın, ekonomik durgunluk yaşanan dönemler olduğunu vurguluyor. Nitekim toplu konut projeleri üreten büyük inşaat şirketleri, işadamları ve ünlü isimler, bu dönemde arazi arayışına girdi.

RİVA REVAÇTA
İstanbul'un içinde uygun arazi kalmadığından, mega kentin Sarıyer, Eyüp, Beykoz, Silivri, Şile, Çatalca, Arnavutköy gibi ilçelerinin belde ve köylerine yönelenler arazi toplamaya başladı. Bazı köylerde, krizden dolayı arazi fiyatlarında geçen yıla göre yarı yarıya düşüş olduğu gözleniyor. Riva ve Polonezköy'deki arazi fiyatları bir yıl öncesine göre yarı yarıya düşmüş. Geçen yıl Riva'da metrekaresi 200- 350 dolara satılan arazilerin fiyatı 150- 200 dolara inmiş. Polonezköy'de geçen yıl metrekaresi 400-bin 500 liraya satılan araziler de 300-700 liraya gerilemiş. Çatalca'nın köylerinde de arazi fiyatları yarı yarıya ucuzlamış.
Takvim