Ekonomi

İşçi adına asgari ücret masasına oturan Türk-İş Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çıkış! 'O rakamlarla pazarlık yapmam'

Şu ana kadar iki kere bir araya gelen asgari ücret tespit komisyonunda henüz bir rakam teklif edilmedi. Hükümet kanadı komisyonun bir sonraki toplantısında bir rakam üzerinde uzlaşmaya  gidileceği yönünde açıklama yaptı.Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TÜİK tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, TÜİK'in açıkladığı rakamlara hiç kimsenin inanmadığını, kendilerinin de inanmadığını kaydetti

Asgari ücret pazarlıklarında masada işçi tarafını temsil eden Türk-İş Genel Sekreteri Kavlak'tan ilginç bir açıklama geldi. Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, TÜİK tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, TÜİK'in açıkladığı rakamlara hiç kimsenin inanmadığını, kendilerinin de inanmadığını kaydetti. Kavlak, "2023 sözleşmesi geliyor. Ben artık TÜİK rakamlarıyla masaya oturmam. O rakamlarla pazarlık yapmam" diye konuştu.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Bursa'da katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada işçi sınıfının bedel ödeyen kesim olduğunu ifade ederek, "İhracat rekorları kırarak, zorluklara katlanarak, fedakarlığın en büyüğünü yaparak, canımız pahasına çalışarak, bu ekonomi için, bu ülke için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Ancak bütün krizlerin, savaşların, darboğazların bedelini yine biz ödüyoruz" diye konuştu.

"Rakamlara kimse inanmıyor"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kavlak, TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıkladığı harcama paketinin işçilerle hiç bir alakasının olmadığını söyledi. Kavlak, "Emekçilerin zorunlu harcamalarına bakın diyoruz. Temel tüketim ürünlerine, kiraya, ekmeğe, gıdaya, okul masraflarına, ulaşıma bakın. Bakın da görün gerçek enflasyonu. Bakın da görün hayat pahalılığını. Bakın da görün insanların sıkıntılarını. Bunları görün. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Bizimle alay mı ediyorsunuz?" şeklinde konuştu.

İğneden ipliğe temel gıda maddelerinden enerjiye, her şeyin fiyatı üçe hatta dörde katlanmışken, ocak ayından bugüne, yani neredeyse son bir yılda, doğal gaza yüzde 264, elektriğe yüzde 184, benzine yüzde 312 zam geldiğini aktaran Kavlak, "Başta ekmek olmak üzere tüm gıda ürünlerinin fiyatları artmışken, hangi enflasyondan söz ediyorsunuz? Sizin rakamlarınıza hiç kimse inanmıyor. Biz hiç inanmıyoruz. 2023 sözleşmesi geliyor. Ben artık TÜİK rakamlarıyla masaya oturmam. O rakamlarla pazarlık yapmam"  şeklinde konuştu.

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması! Salı gününü işaret etti!

Emeklilerin gözü kulağı bu haberde! 14 milyon emekliyi bekleyen yeni yıl zammı ne kadar olacak?