Kent Haberleri

İşçi başına 35 bin-48 bin TL prim teşviki veriliyor! EYT’lilere ekstra müjde var!

Sigortalı istihdamın artırılması; gençlere, kadınlara iş kapısı açılması kapsamında milyonlar vatandaş için prim indirim, teşvik ve destekler verilirken, bu imkânlardan yararlanan kişi sayısı 12 milyonu geçti. 18 başlıkta verilen prim prim teşvikinin detayları araştırılıyor. 18 BAŞLIKTA PRİM DESTEĞİ VERİLİYOR Sabah gazetesinin haberine göre, asgari ücret teşviki, işsizlik ödeneği, sosyal yardım alan vatandaşların istihdamına prim teşviki, 5 puanlık indirim başta olmak üzere 18 başlıkta prim teşviki sağlanıyor

Sigortalı istihdamın artırılması, gençlere, kadınlara iş kapısı açılması, bölgesel yatırımların teşvik edilmesi kapsamında milyonlarca çalışan için prim indirim, teşvik ve destekler veriliyor.

18 BAŞLIKTA PRİM DESTEĞİ VERİLİYOR

Sabah gazetesinin haberine göre, asgari ücret teşviki, işsizlik ödeneği, sosyal yardım alan vatandaşların istihdamına prim teşviki, 5 puanlık indirim başta olmak üzere 18 başlıkta prim teşviki sağlanıyor.

İşveren prim teşvikinden yararlanan kişi sayısı 12 milyonu geçti. Aynı zamanda, sosyal hizmetlerden faydalanan kişiler için verilen teşvik 60 ayı buluyor.

İmalat alanında istihdam oluşturan işletmeye işçi başına verilen destek 48 bin TL’yi geçerken, diğer alanlar için de 35 bin TL’yi geçiyor.

İşsiz vatandaşları istihdam eden özel sektör işverenlerine prime esas kazanç üst sınırına kadar ki sosyal güvenlik primi işveren payları desteği 2 bin 51 TL ile 15 bin 387 TL arasında değişecek.

İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri de desteklenen sektörler arasında yer alırken; genç, kadın ve mesleki belge sahibi olan vatandaşlara yaşa göre 6 ile 54 ay arasında sigorta prim teşviki sağlanıyor.

İşte detaylar...

İstihdamı destek amacıyla sağlanan prim, teşvik, destek ve indirimlerle ilgili merak edilen soruların cevapları şu şekilde:

5 PUANLIK İNDİRİMİN HEDEFİ, ŞARTLARI VE İSTİHDAMA KATKISI NEDİR?

Özel sektör işverenleri tarafından ödenmesi gereken sigortalı çalışanların prime esas kazançları üzerinden hesap edilen malullük, yaşlılık, ölüm sigortaları işveren hissesinin 5 puanlık kısmı indirim olarak karşılanıyor.

Faydalanma koşulları arasında, aylık prim ve hizmet belgelerinin kanuni sürede verilmesi, primlerin zamanında ödenmesi, Kurum'a borcun olmaması, kayıt dışı ya da sahte sigortalı çalışana ilişkin bildirimde bulunulmaması gerekiyor. Prim indirimi teşviki her bir çalışan için 500,40 TL ile 3 bin 753 TL arasında değişirken, yurt dışına götürülen sigortalı çalışanlar için bu tutar 500 TL ile 1501 TL uygulanıyor.

EYT’DEN EMEKLİ OLUP DA ÇALIŞACAKLAR İÇİN UYGULANACAK SOSYAL GÜVENLİK DESTEK PRİMİ İNDİRİMİNDE SINIR VAR MI?

Emekli olan vatandaşların en son çalıştıkları özel sektör işyerinde, işten ayrıldıkları tarihi izleyen bir ay içerisinde sosyal güvenlik destek primine tabi çalışmaya başlamaları durumunda sosyal güvenlik primi işveren hissesinin beş puanlık kısmına denk gelen ücret Hazine tarafından karşılanıyor. Her bir sigortalı çalışan için 1 kere yararlanılabiliyorken, bu doğrultuda verilen destek en az 500,40 TL olup 3 bin 753 TL’ye kadar çıkıyor.

Seçim vaadi değil! Yüzde 36,36 zam kesinleşti! Hesaplara 3750 lira aktarılacak!

Et fiyatlarını düşürmek için dikkat çeken öneri! Bu öneri çok tartışılacak!

Bağ-Kurlulara müjde! Prim gün sayısı eşitleniyor! Erken emeklilik artık hayal değil!