Ekonomi

İşçi çıkarma furya gibi büyüyor! PayPal'da kervana katıldı

PayPal, maliyetleri düşüren en son büyük teknoloji şirketi haline gelirken yaklaşık 2.000 kişiyi veya çalışanlarının %7'sini çıkarıyor.PayPal'ın duyurusu, yalnızca geçen ay teknoloji devleri tarafından gerçekleştirilen on binlerce işten çıkarmanın ardından geldi

Çevrimiçi ödeme şirketi, "zorlu makro-ekonomik ortam" ile karşı karşıya olduğu için karar vermek zorunda kaldığını söylüyor.

PayPal'ın duyurusu, yalnızca geçen ay teknoloji devleri tarafından gerçekleştirilen on binlerce işten çıkarmanın ardından geldi.

Bu yıl, Google'ın ana şirketi Alphabet, Amazon ve Microsoft büyük işten çıkarmalar duyurdu.

PayPal'ın CEO'su Dan Schulman yaptığı açıklamada , "Dünyamız, müşterilerimiz ve rekabet ortamımız geliştikçe değişmeye devam etmeliyiz" dedi .

Yine Salı günü, sosyal medya platformu Snapchat'in ana şirketi Snap, Mart ayının sonuna kadar olan üç aylık gelirin %10'a kadar düşebileceği konusunda uyardı.

Şirket yatırımcılara , "Geçen yıl karşı karşıya kaldığımız ters rüzgarların 1. çeyrek boyunca devam etmesini beklediğimiz için, faaliyet ortamının zorlu olmaya devam edeceğini tahmin ediyoruz . "

Duyurudan sonra Snap'in hisseleri New York'taki genişletilmiş ticarette neredeyse %15 düştü.

Büyük teknoloji şirketlerinin işten çıkarmalarının arkasında ne var?
Bu yılın başında Amazon, pandemi sırasında "belirsiz ekonomi" ve hızlı işe alım nedeniyle 18.000'den fazla kişiyi işten çıkarmayı planladığını duyurdu.

Ayrıca bu ay, Alphabet 12.000 kişiyi işten çıkaracağını söylerken, Microsoft 10.000 kadar çalışanın işini kaybedeceğini söyledi.

Geçen hafta, İsveçli müzik yayını devi Spotify, verimliliği artırma gereğini öne sürerek yaklaşık 10.000 çalışanının %6'sını işten çıkaracağını söyledi.

ŞOK...ŞOK...ŞOK bu market her ürünü 10 TL'ye satıyor! Bu fırsat kaçmaz.. hemen poşetini fileni al ve buraya koş

Bu indirimi kaçıran çok üzülür! Tuvalet kağıtlarına Carrefour dokunuşu! 02 Şubat 2023 fiyat listesi

Şartlarınız uyuyursa 49 bin TL alacaksınız! Bu habere hemen bakın