Ekonomi

İşçi, memur ve emekliler dikkat! Dilekçeyle SGK’ya başvurarak 1.250 TL ödemenizi hemen alabilirsiniz!

2022 yılı cenaze parası miktarı TÜFE’ye göre artış göstererek 1.250 lira oldu. Söz konusu ödemelerde 5 yıllık bir zaman aşımı bulunuyor. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar.... Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, 2022 yılı cenaze parasının miktarı TÜFE’ye göre artış gösterdi ve 1

Devlet her durumda vatandaşların nakit ihtiyaçlarını karşılaması için bir takım ödemeler yapmayı sürdürüyor. Konu ile ilgili aktarılan detaylara göre, 2022 yılı cenaze parasının miktarı TÜFE’ye göre artış gösterdi ve 1.250 lira şeklinde açıklandı.

Peki cenaze parası nasıl alınır? Süre sınırı nedir? İşte detaylar...

Söz konusu cenaze paraları talep olmadan ödenmiyor. Belirtilen yardımlarda ayrıca belli bir süre sınırı da mevcut.

Kamupersoneli.net'te yet alan habere göre, emeklilere ödemeler 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi gereğince emeklinin bir aylık maaşı kadar veriliyor. SGK’lılara ödemeler bu sene 1.250 lira şeklinde verilirken, memurlar bu sene 4 bin 473,62 TL ödeme yapılıyor.

Ölüm ve cenaze yardımları devlet tarafından vatandaşlara ödeniyor. Ödemelerde 5 senelik bir zamanaşımı mevcut. Bu nedenle de 5 sene  içinde söz konusu ödemeyi almak için başvuru yapmanız gerekiyor. 

CENAZE YARDIMI NEDİR? 

Cenaze yardımı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından onaylanan tarifeler üzerinden ölen kişilerin ailesine 5 sene içinde tek bir defalık ödenen bir yardım türü. İşçi, memur, emekliler SGK'ya başvurarark farklı miktarlarda cenaze yardımı alabiliyor.

Emekli olursam ne kadar maaş alırım? Emekli maaşı hesaplama robotu 2022! Bugün emekli olursam maaşım kaç lira olur?

Emekliye 4.000, asgari ücretliye 5.500 lira maaş mı geliyor?

Emekli ve memurlara büyük müjde! Zamlar kesinleşti! Zamlı memur ve emekli maaşı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar