Kent Haberleri

İşçilere tek seferde 17 bin 550 TL ödenecek

Belediye çalışanlarını tek seferde 17 bin 550 TL ödeme kararı alındı. İşte işçileri bayram ettiren haberin detayları. Son olarak belediye işçileri açısından alınan bir karar da işçileri sevindirdi

İşçilerin aldıkları promosyonlar işçiler için ciddi bir geçim ve moral kaynağı oluyor. Son olarak belediye işçileri açısından alınan bir karar da işçileri sevindirdi. 

Son günlerde EYT konusu daha çok gündemde yer alıyor. Özel sektör ve kamuda promosyon anlaşmaları tüm hızıyla devam ederken yeni bir haber Mersin Belediyesi tarafından verildi. Belediye çalışanlarını tek seferde 17 bin 550 TL ödeme kararı aldığını büyük bir müjde ile duyurd. Kısa süre önce İstanbul, Ankara ardından Bursa belediyeleri promosyon görüşmelerini tamamladıklarını ifade ederek işçilere müjde duyurmuştu. Son gelen haber sonrası işçilerin alacağı ödemeleri ne zaman hesaba yatacağı da araştırılmaya başlandı.

 

Promosyon rakamları özel bankalarda EYT sürecinde başlatacak olanlar için 10 bin TL’yi aşıyor. Bazı kamu kurumlarında promosyon rakamları 45 bin TL’yi görebiliyor. Memurlar için daha çok ödenen bu rakam bankalarla olan 3 yıllık sözleşme gereğince belirlenerek vatandaşlara sunuluyor.

Promosyon anlaşmaları il ya da ilçe müdürlükleri Bakanlıklarda çalışanlar ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki memurlar için hesaba yatırılıyor. Şu ana kadar açıklanan en yüksek promosyon rakamı 45 bin TL’ye ulaştı. Bu ödemeyi Gazi Üniversitesi ki tüm elemanlar için gerçekleştirdi.

 

HESABA TEK SEFERDE YATIRILACAK 

Promosyon yarışına Mersin Belediyesi de katıldı. Mersin Toroslar belediyesi yeni dönemde banka ile promosyon anlaşmasının imzalandığını duyurdu. Toroslar belediye başkanı Atsız Afşın Yılmaz konu ile ilgili işçilere yönelik şu sözleri paylaştı:

“Görüşmelerimiz tamamlandı ve anlaşmaya varıldı. Banka üzerinden 17 bin 550 TL maaş promosyon ödemesi alınabilecek. Her personelimizin hesabına bu rakam tek seferde ödenecektir. Zor dönemlerden geçen ülkemiz için çalışanlarımıza en iyi rakam sunabilmeyi hedefledik. 3 yıllık sözleşme kapsamındaki yeni promosyon anlaşmamız personelimize ve ailelerine hayırlı olsun” yorumunda bulundu.