Ekonomi

İşçilere yüzde 87 zam! O belediyedeki en düşük maaş 18 bin lira oldu

Asgari ücretin 8 bin 500 liraya yükseltilmesi çalışan kesimde hayal kırıklığı yaratırken o belediyeden gelen haber gıpta ile karşılandı. En düşük ücret 18 bin liraya ulaştı.Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre yapılan zamla birlikte Aziziye Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 18 bin liraya yükselerek asgari ücrete büyük bir fark attı

Erzurum'un Aziziye Belediyesi'nde çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 87 zam yapıldığı bildirildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre yapılan zamla birlikte Aziziye Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı 18 bin liraya yükselerek asgari ücrete büyük bir fark attı.

Erzurum'un Aziziye ilçesi belediyesi ile belediye çalışanlarını temsil eden Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan protokol çalışanlar arasında memnuniyetle karşılandı. Aziziye  Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ile Belediye-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Himmet Bozan ve işçi sendika temsilcisi Yılmaz Meral'in de katıldığı törenle belediye çalışanlarına yapılacak zam açıklandı. Aziziye Belediyesi çalışanlarının maaşlarına yüzde 87 zam yapıldığı belirtilirken yapılan zamla birlikte en düşük işçi maaşının sosyal haklarla birlikte 18 bin liraya ulaştığı bildirildi.

"ATILAN ADIMLARI HEPİMİZ BİLİYORUZ"

Emekleri paha biçilmez olan çalışanları için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Aziziye Belediye Başkanı Orhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, hükümetin çalışanların refah seviyesini yükseltmek ve enflasyon karşısında mağdur olmamalarını sağlamak için olağanüstü bir gayret gösterdiğine işaret etti. Atılan adımların herkes tarafından bilindiğini kaydeden Orhan, ek gösterge sorunundan sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesine, asgari ücret artışından son olarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili EYT düzenlemesine kadar çalışma hayatıyla ilgili çok önemli reform niteliğinde bir çok adıl atıldığını dile getirdi. Orhan kendilerinin de belediye bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarını aynı hissiyat ve hassasiyetle hareket ederek yüzde 87 oranında zam yaptıklarını ifade etti.

Hyundai Assan çalışanlarına 1,5 maaş ikramiye

Öte yandan çalışanları sevindirecek bir başka haber de İzmit’te kurulu bulunan Hyundai fabrikasından geldi. Hyundai Assan çalışanlarına 1.5 maaş yıl sonu primi vereceğini açıkladı. Çalışanların yıl sonu prim ödemelerinin ocak ayı ortasında banka hesaplarına yatırılacağı kaydedildi. Edinilen bilgiye göre Hyundai Assan yönetimi yurt genelinde yaşanan ekonomik gelişmeleri de değerlendirerek, çalışanlarının sosyal haklarında iyileştirmeler yapma kararı aldı. Fabrika yönetiminden geçen hafta yapılan açıklamaya göre, personele her yıl verilen yılbaşı alışveriş çeki tutarında artırıma gidildi. Geçtiğimiz yıl 2 bin TL olan yılbaşı alışveriş çeklerinde tutar 6 bin TL’ye çıkarılmıştı.