Ekonomi

İşe bu tarihten sonra girdiyseniz çok şanslısınız! İki maaşın sahibi olun! İşte detaylar!

SSK’lı bir emekli olmak büyük avantajlar sağlıyor. Bu yüzden Bağ-Kurlu olanlar SSK’ya geçiyor. İşte detaylar!Durum böyle olunca da pek çok Bağ-Kur’lu vatandaş emekliliklerine az bir zaman kala SSK’ya geçiyor

SSK’dan emekli olmak Bağ-Kur’lu olup ve emekli olmaktan daha büyük imkanlar sunuyor. Durum böyle olunca da pek çok Bağ-Kur’lu vatandaş emekliliklerine az bir zaman kala SSK’ya geçiyor. Ancak bu durum bazı şartlar altında gerçekleşiyor.

İşte haberin detayları…

Emeklilik için öne sürülen şartlar bilindiği gibi yaş, sigortalı olarak çalışma gün sayısı ve prim gün sayısı olmaktadır. Ancak 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlayan erkekler 60 kadınlar ise 58 yaşında emekli olabilirler.

8 EYLÜL 1999 YILINA ÇOK DİKKAT!

Verilen tarihler aslında çok önemlidir. Yaşanan bir günlük eksiklik bile kişinin emeklilik haklarından faydalanmasına engel olabiliyor elini ayağını bağlayabiliyor. Örnek verilirse, bir çalışan 7 Eylül 1999 tarihinde çalışmaya başlar ise kişiler bu haklardan faydalanamaz.

Bağ-Kurlu vatandaşlar prim gün ödeme sayısı 7.200 ile 9.000 gün olarak belirlenirken SSK’lılar için bu sayı 5.000 olarak belirlendi bu bağlamda SSK’lı olanlara büyük avantaj sunuluyor. Bu nedenle SSK’lı olmak için tüm yolları yasalar çerçevesinde değerlendirmektedirler. Ödenen primlerin burada dikkate alınması gerekir. Primlere, statülere bakılarak karar verilecektir.

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinde 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' uygulamasını merak eden vatandaşlar için erişime açtı. Emekli maaşı hesaplanırken çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere bakılıyor. SGK'nın internet sitesinde maaş ve emeklilik zamanı bilgileri ile birlikte, kesinlik içermeksizin emekli olduğunuzda alacağınız maaş kişilerin karşısına çıkmaktadır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Emeklilik yaşı hesaplanırken çalışılan kurum ve ilk çalışmaya başlanılan dönem göz önünde bulundurulmaktadır. Bu bilgilere ek olarak da SGK kapsamında sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılıyor. Bu noktada çalışılan sigorta sistemi de emeklilik yaşı hesaplamasında en önemli etkenlerden biridir.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi yapılmasına göre değişiklik gösteriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu da kendi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, emekli olduğunuz zaman alacağınız maaş belirlenir.

Bankalar har vurup harman savuruyor! Başvurana 40 bin TL veriliyor! Bankalar peş peşe açıkladı!

Ev hanımlarına öğrencileri oturduğunuz yerden harçlık alın! Bu ödemeyi almayan bin pişman olacak! İşte detaylar!