20 / 05 / 2024

İSF Vitrin Tasarım birincisine Bosphorus City'den daire!

İSF Vitrin Tasarım birincisine Bosphorus City'den daire!

40 gün süresince İstanbul 'un en önemli lokasyonlarında yer alan vitrinler, Shopping Fest süresince İstanbul 'u farklı gözlerden anlattılar. Ümit Ekrem Ergiri 'nin tasarladığı Kiğılı Vitrini ise halkın SMS oyları ile birinci oldu



Vitrin tasarım yarışması ödülünü, Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Boyner Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner 'den aldı.

İstanbul 'u bir sanat eserine dönüştüren vitrinleri kiralayarak, kendi markalarına ait ürünlerle tasarlayan 23 perakendeci, birincilik için yarıştılar. Halk oylaması ile birincisi belirlenen yarışmada, SMS gönderen kişiler arasında yapılan çekiliş ile talihli Gökhan çakıcı, Sinpaş GYO Bosphorus City projesinden 1+1 daire kazandı. En çok oyu alan ve Ümit Ekrem Ergiri 'nin tasarladığı Kiğılı vitrini ise yarışmada birinci oldu.

Tapu işlemlerinin tamamlanması ile birlikte ödülünü almak üzere İstanbul 'a gelen çakıcı 'ya tapusunu ISF Platform Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Faruk çelik birlikte verdiler.

SMS oyları ile birinci seçilen Kiğılı Vitrininin tasarımcısı Ümit Ekrem Ergiri ise ödülünü ISF Eş Başkanları Hakan Kodal, Mehmet T. Nane ve Yılmaz Yılmaz 'dan aldı. Ergiri 'ye ödül olarak heykeltıraş Bülent çınar tarafından tasarlanan özel ödül heykelciği verildi.

ISF İcra Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Yılmaz; “Bugün bu ödül töreni öncesinde derneklerin yüksek istişare kurulları olarak bir araya geldik ve gerek ISF 'nin kamuoyu algısı gerekse önümüzdeki yıllarda nasıl olacağına dair kararlar aldık. Bu kararlar, daha da şekillenince sizlerle paylaşacağız. şžimdilik, önümüzdeki sene ISF 'nin Haziran 'a doğru ve daha kısa olarak gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. ” dedi.

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı 'nın ödülünü veren Boyner Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, tören sırasında; “Abdullah Kiğılı ile 16 yaşımda tanıştım. Daha sonra Beymen 'de ortak olduk. 40 yıl önce benim ışığım oldu. Herkesin de ışığı oldu. ” Ödülün kazanılmasında, gelen 25 bin SMS ‘i gönderenler başta olmak üzere, ISF için çalışan herkese teşekkürlerini sunan Abdullah Kiğılı: ”50 yıl çalıştıktan sonra o tecrübe ve sabırla 60 yaşından sonra ödüller geliyor. Bu ödülü almaktan çok mutluyuz. İnşallah seneye çok daha heyecanla bir 100 metre daha koşarız ” dedi.

Kiğılı, İSF Vitrininde İstanbul 'un Simgelerinden Yola çıktı

Kiğılı 'nın İstanbul 'un simgelerinden yola çıkarak hazırladığı vitrinini Ümit Ekrem Ergiri tasarladı. Hazırlık aşamasında eski İstanbul 'un güzellikleri tek tek ele alınarak incelendi. Boğazın güzelliği, Topkapı Saray 'ının büyüsü, gökyüzüne uzanan minareleriyle camiler, Kız Kulesi, Simitçiler, balıkçılar ve daha niceleri … Saymakla bitmeyen eski İstanbul 'un güzellikleri, Kiğılı vitrininde hayat buldu. İstanbul 'da ilkbaharın habercisi ve Gülhane Parkı ile Yıldız Saray 'ını adeta bir renk cümbüşüne çeviren laleler, Kiğılı vitrinin de ilham kaynağı oldu. Ümit Ekrem Ergiri, hazırladığı tasarım hakkında düşüncelerini şöyle paylaşıyor; “Üç nesilden İstanbullu olarak, İstanbul 'u İstanbul yapan her öğenin bendeki etkilerini Kiğılı vitrininde somut bir öğeye dönüştürdük. Bunda İstanbul 'a olan sevgim her zaman önplandaydı. ” Köklü bir marka olan Kiğılı 'nın vitrinini hazırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Ergiri sözlerine şöyle devam ediyor: “Kiğılı vitrinini hazırlarken, İstanbul 'a asırlarca simge olmuş minarelerin ve lalelerin birleşimine, aktif yaşamın hareketliliğini anlatan insan figürünü ekledik. Modern ve klasik yapıyı bir araya getirerek bir vitrin tasarlama fikrinin güzel olacağını düşündük. Ekipçe yaptığımız çalışmalar ile görsellik, bütünlük ve vurgulamalar, ışık katılımıyla da tamamlanınca güzel bir iş ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Elde edilen birincilik için gurur ve mutluluk duyuyorum. ”


Geri Dön