Isıdem yeni tesisinde üretime başlayacak!
Isıdem, yaptığı tesis yatırımıyla ulaştırmada, petrokimya tesislerinde ve yenilenebilir enerji sistemlerinde kullanılan elastomerik kauçuk köpüklerinin üretimine başlayacak. Isıdem Genel Müdürü Murat Erenoğlu,boru ve levha üretimine başlayacaklarını açıkl
Tesislerinde levha ve boru tipi ürünlerde farklı genişlik ve kalınlıklarda ürünler imal edebilecekleri bilgisini veren Isıdem Genel Müdürü Murat Erenoğlu, bu ay elastomerik kauçuk köpüğü, boru ve levha üretimine başlayacaklarını açıkladı.
Erenoğlu, "Üretim tesisimizin 10 bin metrekarelik alanını tamamladık. Bir buçuk yıl içinde bu alanı 35 bin metrekareye çıkaracağız. Metal kanal birleştirme elemanları ve aksesuarlarla ilgili ürünlerimizin kapasitesini de artırmayı planlıyoruz" dedi.
Havalandırma ve tesisat sektöründe yalıtım amaçlı kullanılan elastomerik kauçuk köpüğünü, 2013 yılı itibarıyla mevcut ürün gamlarının tamamlayıcı önemli bir ürünü olarak bünyelerinde üretme kararı aldıklarını açıklayan Murat Erenoğlu, yatırımı Eskişehir OSB'de yaptıklarını belirtti.
40 dönüm arazi üzerine inşa edilen 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip üretim tesislerinin, yaklaşık 10 milyon euro'luk yatırım değerine sahip olduğunu kaydeden Erenoğlu, "Bu yatırım ile beraber, başka bir rol de üstlenmiş oldu. Tesisimizde kullanılan en son İtalyan teknolojisiyle yapılacak üretimin now how'ını Türkiye'ye ve sektöre sunacağız. Üretim sadece iklimlendirme sektöründe kullanılan ürünler ile sınırlı olmayacak. Ulaştırmada, petrokimya tesislerinde ve yenilenebilir enerji sistemlerinde kullanılan farklı tipte elastomerik kauçuk köpüklerinin üretimini de yapabileceğiz" diye konuştu. Erenoğlu ayrıca, merkezi İstanbul'da olan flexible hava kanalı üretimini Eskişehir OSB'deki yeni üretim tesislerine taşıdıklarını ve üretim kapasitesini üç katına çıkardıklarını aktardı.
Fabrikalarında farklı sektör ve gereksinimler için NBR ve EPDM esaslı boru, levha, kangal boru, kompozit ve kaplamalı ürünler de imal edeceklerini ve geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olacaklarını bildiren Murat Erenoğlu, "Türkiye'de pazara sunulmayan ama dünyada ulaşım sektöründe, yenilenebilir enerji sistemlerinde, denizcilik sektöründe, oFF-shore platformlarında kullanılan çok farklı özelliklere sahip ürünleri de imal ederek, farklı pazarlara girmeyi hedefliyoruz. Bu ürünler daha niş pazarlara hitap etmesine rağmen, katma değeri oldukça yüksek ürünler. Özellikle global pazarda bu ürünler üzerinden ihracat potansiyelimizi artırmak istiyoruz.
Hedefimiz ilk altı ay içinde belgelerimizi, tüm uluslararası kalite sertifikasyon gereksinimlerini ve test raporlarımızı tamamlamak." Ayrıca üretim tesislerinin yeşil bina sertifikalı olması için de çalışmalara başladıklarını aktaran Erenoğlu, Eskişehir'de ilk LEED sertifikalı üretim tesisi olmak istediklerinin altını çizdi. Erenoğlu, "Teknolojimiz ve yüksek kapasitemizin bize verdiği güç ile her geçen gün genişleyen yurtdışı dağıtım kanallarımız sayesinde, üretimimizin yüzde 50'sini ihraç etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Flexible üretiminin %80'ini ihraç ediyor Murat Erenoğlu, ilk standart ürünleri flexible hava kanalını üretmek için 2010 yılında yatırım yaptıklarını anımsatarak, bu alanda Avrupa ve Amerika'da kullanılan teknolojileri birleştirip, üretim kapasiteleri ile Avrupa'daki büyük üreticilerden biri haline geldiklerini söyledi. Üç yıllık dönemde ihracata ağırlık vererek, her yıl ABD, Avrupa, Ortadoğu, Türk cumhuriyetleri, Afrika ve Rusya gibi bölgelerde 15'ten fazla fuara katıldıklarını bildiren Erenoğlu, "Şu an flexible hava kanalı üretimimizin yüzde 80'ini 40'tan fazla ülkeye ihracat ediyoruz. 2014 yılı ihracatında 2013 yılına oranla yüzde 50'lik artış kaydettik" açıklamasında bulundu.
Son dönemde inşaat sektörünün Türkiye'nin önemli bir dinamizmi haline geldiği görüşünü ifade eden Murat Erenoğlu, "Türkiye'de inşaat sektörünün Avrupa standartlarında ve üzerinde çalışmalar yapması, konut dışı ofis, hastane, AVM, ticari ve endüstriyel binalar gibi yapılara olan talebin artması, kentsel dönüşüm projeleri, pazarın gelişmesini ve büyümesini sağlıyor " değerlendirmesini yaptı.
Dünya Sektörel Ek