02 / 10 / 2024

Işıklar Enerji ve Yapı Holding’e kayyım atandı! Enerji ve emlak sektörü devinin hisseleri yerle bir oldu!

Işıklar Enerji ve Yapı Holding’e kayyım atandı! Enerji ve emlak sektörü devinin hisseleri yerle bir oldu!

İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesi, BİST’te de işlem gören Işıklar Enerji ve Yapı Holding’e yönetim kurulu süresinin sona ermiş olmasını gerekçe gösterdi ve kayyım atadı. Enerji ve emlak sektörü devinin hisseleri yerle bir oldu.





Enerji, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Işıklar Enerji ve Yapı Holding, son dönemlerde yönetim krizleriyle yatırımcıların gündemindeydi. Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu şirketin yüzde 99.10’u halka açık olmasına rağmen, sadece yüzde 0.64 hisseye sahip yönetim kurulunun şirketi yönetmeye devam etmesi, son genel kurul toplantısında büyük tartışmalara sebep olmuştu. Son olarak 26 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla görev süresi dolan yönetim kurulunun, hukuki süreci tamamlamadan görevini sürdürmesi kayyum atanması taleplerini mahkemeye taşıdı.

Patronlar Dünyası'nın aktardığı habere göre, Işıklar Enerji Yapı Holding’le ilgili davaya bakan İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesi,  Işıklar Enerji ve Yapı Holding Anonim Şirketi için oldukça önemli bir karara imza attı. Verilen bilgiye göre Mahkeme, yönetim kurulunun süresinin sona ermiş olması ve söz konusu şirketin yönetim organlarının yeniden yapılandırılması ihtiyacı nedeniyle şirkete kayyum atadı. Konu ile ilgili olara alınan karara göre Emine Leyla Kıyat kayyum olarak görevlendirildi.

Işıklar Enerji ve Yapı Holding’e kayyım atandı! Enerji ve emlak sektörü devinin hisseleri yerle bir oldu!

Paylaşılan detaylara göre şirket, yönetim kurulu ibra edilmediği ve süresi dolmuş bir yönetim kurulu ile faaliyetlerini sürdürdüğü gerekçesiyle olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalacak. Mahkeme, ilgili işlemlerin TTK 412. madde gereğince gerçekleştirilmesi ve şirketteki olası hukuki sorunların çözülmesi için kayyum atanmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

ENERJİ VE EMLAK DEVİNİN HİSSELERİ ADETA ÇAKILDI

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara Bu yılın ilk 6 aylık bilançosunda 176 milyon 980 bin Türk Lirası konsolide net zarar açıklayan Işıklar Enerji Yapı Holding’in hisseleri de çakıldı. Söz konusu şirketin Bist’teki hisseleri, kayyım kararının ardından dün tabandan işlem gördü. Hisseler bugün ise negatif olarak açıldı.

 

Merkez  Ankara  projesinin değeri 33.2 milyar TL'yi aştı!

Deprem konutlarının teslimlerinde son durum! İki şehir için daha müjde geldi!

Yapılarda 'kalitesiz ürün' alarmı! Deprem güvenliği riske atılıyor!


Geri Dön