27 / 04 / 2024

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl



Tuğla, ambalaj ve döküm ana iş kollarındaki faaliyetleriyle Türkiye’nin öncü sanayi holdinglerinden olan Işıklar, holding çatısı altında bulunan Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde konut geliştirme işine de adım attı. 

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, dördüncü ana iş kolu olarak konut geliştirmeyi düşündüklerine ve bu amaçla da inşaat işine girdiklerine vurgu yaptı. 

Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, konuya ilişkin açıklamasında "Depreme dayanıklı nitelikli konutlar üretmek amacındayız. İlk olarak Batı Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Bartın’da 200 konut yapacağız.

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da ise 60-70 daire civarındaki projemiz 2 blok apartman şeklinde inşa edilecek" ifadelerine yer vererek, detayları paylaştı. 

Işıklar Holding in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Dünya Gazetesi'nden Mehtap Halıcı'nın haberine göre; Rıza Kutlu Işık, yaptığı açıklamasında, her iki projeye de yeni başladıklarının ve yaklaşık 1.5 sene sonra tamamlanacağının altını çizdi. 

Rıza Kutlu Işık, "Bartın ve Sofya’nın yatırım bedelleri yaklaşık 500 milyon TL olacak. Bartın ve Sofya’da temelden konut alınması durumunda ise 100 metrekare bir daire yaklaşık 4 milyon TL civarında olur" dedi ve diğer yatırımları ile ilgili de konuştu. 

Işıklar Holding in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Rıza Kutlu Işık, holding olarak pek çok arazi satın aldıklarına ve bunları grup çatısı altında bulunan Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde konut özelinde değerlendirmeyi istediklerine dikkat çekerek, "Bu arazilerin hepsini değerlendireceğiz. Başka yerlerdeki arazilerimiz için de bakıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Diğer şehirlerin de sırasıyla Kırşehir ve Niğde olduğunu belirten Işık, açıklamasında "Bu bölgelerde AVM, yurt, otel türü imarlar olduğu için imar çalışmalarımız devam ediyor. Onları da konuta döndürmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Depremin tüm Türkiye’de herkesi korkuttuğuna ve insanların kaliteli malzemelerle yapılmış nitelikli ve dirençli binalarda yaşamak istediğine vurgu yapan Işıklar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlu Işık, Bartın’ın hem kendi memleketleri olduğunu hem de üniversite yönünde çok geliştiğini ve Bartın’ın da aslında deprem bölgesi olduğunu dile getirdi. 

"Bartın’da 18 bini aşkın öğrenci bulunuyor. Niğde’de de yaklaşık 20 bin talebe var. Yeterli yurt sayısı olmadığı için ve kendi evlerine çıkmak isteyen öğrenciler nezdinde kiralanabilir nitelikli konutlarla çözüm sunmak istiyoruz" diyen Rıza Kutlu Işık, şu anda Bartın ve Sofya’da konut projesine başladıklarını, bu bölgelerde ciddi potansiyel olduğunu belirtti. 

Türkiye’de konut geliştirmede en önemli hususun öncelikle arsa bir diğer hususun da satılabilirlik olduğuna dikkat çeken Işık, Bartın'da 60’lı yıllarda 6.5 şiddetinde bir deprem olduğunu aktardı ve açıklamasını "Dolayısıyla Bartın’ın bir deprem tarihçesi var. Bu sebeple de o bölgenin de güçlü, düzgün ve kaliteli konutlara ihtiyaçları var" ifadelerine yer vererek tamamladı. 

ADL Square satışta! Yeni proje! 

Sylvana İstanbul Villaları'nda büyük fırsat! Peşin ödemelere yüzde 40 indirim! Sylvana İstanbul nerede?

Avrupa Konutları Güneşli geliyor! Artaş'tan Güneşli'ye 1.312 konutluk yeni proje!


Geri Dön