Ekonomi

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?

Isınma yardımına dair sorular havaların soğumaya başlaması ile artmaya başladı. Özellikle ısınma yardımının nereden ve nasıl alındığına dair sorular sıklıkla soruluyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!Buna ilave olarak tüm özel sektör çalışanları 1000 TL tutarındaki ısınma ve doğalgaz yardımından faydalanmayacak

ISINMA YARDIMI NE KADAR?

Isınma yardımına dair özel sektörde çalışanlar için yapılan düzenleme ile hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL'den vazgeçiyor ve 633 TL'lik bu rakam, çalışanın maaşına ekleniyor. Buna ilave olarak tüm özel sektör çalışanları 1000 TL tutarındaki ısınma ve doğalgaz yardımından faydalanmayacak. İşverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL'ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyecek yani işverenler bu kadar parayı, 1000 TL'yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebilecek.

İşte “Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?” sorularının merak edilen yanıtları…

ISINMA YARDIMI NASIL ALINIR?

İhtiyaç sahibi vatandaşların e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan hemen sonra hak sahipliği bulunan kişilerin PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilir. Öte yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların da destek miktarı kartlarına aktarılacaktır.

DOĞALGAZ YARDIMI ELDEN ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, elden alınır mı? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi kişilerin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler.

ISINMA DESTEĞİ NEREDEN ALINIR?

Doğalgaz desteği yardım başvurusu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilmektedir. İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından yapılacak olan başvurular, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleşiyor.

DOĞALGAZ DESTEĞİ KAÇ AY VERİLECEK?

Doğalgaz desteğinin hangi aylarda verileceğine dair detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Yanık, “Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal koşullarda ev sahibi olma gibi şartlar bulunuyordu. Bu kapsamı daha da genişlettik, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli olacaktır. Sayısı belirlendikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak" ifadelerini kullandı.

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Emeklilerin aklındaki kredi soruları yanıt buluyor! Maaş müşterisine kredi çıkar mı? İşte detaylar!