Sektörel

İSKAV Türkiye klima ve tesisat sektöründe büyüme hedefliyor!

İSKAV Türkiye; ısıtma, soğutma, klima ve tesisat sektörünü geliştirmek üzere kuruldu. AB normlarına uyumunu sağlamak ve sektörün önemli eksikliklerinden biri olan firmaların üretim, montaj ve servis elemanlarına eğitim vermek için çalışıyoruz.

İSKAV, iklimlendirme sektöründe sosyal ve bilimsel çalışmalar yapan özel ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği gerçekleştirip, ortak çalışmalar yaparak, sektöre nitelikli insan gücü istihdamının sağlanması ve sağlıklı bir altyapının kurulması bilinciyle hizmet üretiyor. Bu kapsamda, özellikle eğitim çalışmalarına yönelen İSKAV, teklik ve yönetim alanlarında eğitim çalışmaları düzenliyor. Çalışma komisyonları ile faaliyet alanlarını şekillendirirken Eğitim ve Laboratuvar Komisyonu, öncü komisyon olarak iklimlendirme sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. İSKAV, firmaların idari, yönetim ve teknik kadrolarına yönelik olarak da eğitim programları uygulayarak, yönetici ve teknik departmanları için sektörel bilgi ve mesleki yetkinlik alanlarına yönelik sertifika programı düzenliyor.  Vakfımızın, Eğitimci Atölye adlı çalışması programının amacı Türkiye'de iklimlendirme alanında eğitim veren üniversite, meslek yüksek okulu ve meslek liseleri eğitimcilerinin bilgilerinin güncellenmesi konusunda iş yapıyor. Ayrıca, aynı atölye teorik ve uygulamalı olarak yapılan çalışmalarda yeni teknolojiler ve gelişmelerle ilgili de bilgilendirme yapıyor. 




Bu eğitim çalışmaları öncesinde belirlenen firmalar düzenlenen teknik gezilerde firma temsilcileri üretim yaptıkları fabrikalarının, hizmete sundukları ürünlerini detaylı bir şekilde anlatma fırsatı yakalıyor. Bu sayede, yeni teknolojiler yakından izlenerek, güncel uygulama pratikleri takip ediliyor. 



Öte yandan, vakfımız 2009 yılından beri çalışmalarını sürdüren, Fonksiyon Test Ayar ve Kontrol Komisyonu'nun amacı ise Türkiye'de standartların oluşmasını sağlamak ve bu konuda çalışacak sektör firmalarına rehberlik etmek, sertifikalandırmak ve denetlemekle görevli. Sektörde, üretim faaliyetlerinin güvence altına alınmasına yönelik sertifikalı eğitim programlarından biri olan Test Ayar ve Dengeleme (TAD) sertifika programının temeli NEBB standartlarına dayanıyor. Bu çalışmaları TAD sertifika programı, Fonksiyon Test Ayar ve Kontrol Komisyonu ve sektör firma yetkilileri birlikte sürdürüyor. 

İSKAV tarafından temelleri atılan 'iş etik ilkelerinin' geliştirilmesi noktasında gerek firma gerek üniversite gerekse de derneklerle işbirliği halindeyiz. Ayrıca, etik değerler konusunda sektör bileşenlerine hizmet vermek, onları desteklemek ve uygulamalarını izlemek yine vakfımızın görevleri arasında yer alıyor. 



İSKAV, ısıtma, soğutma, klima ve tesisat sektörünün en büyük buluşması olan ISK-SODEX Fuarları'nın organizasyonlarında da koordinatör görevini üstleniyor. Bu fuarların uluslararası anlamda tanınması için yurt içi ve dışında TTMD, İSKİD, DOSİDER ve İZODER ile birlikte tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesine yardımcı oluyor.



Dünya Sektör Araştırması