27 / 04 / 2024

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

İstanbul Avrupa Yakası'nda bugün su kesintisi uygulanacağı belirtildi. İSKİ tarafından yapılan açıklama kapsamımda, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallerinde yarın su kesintisi yapılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...



İstanbul'da, deplase bağlantı ve iyileştirme çalışmalarından dolayı, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallelerine yarın 09.00 ila 21.00 saatleri arasında su kesintisi yapılacağı duyuruldu.

İSKİ'den yapılan açıklama kapsamında, Büyükçekmece'de deplase bağlantı ve iyileştirme çalışmaları yapılacağı bildirildi. Çalışmalardan dolayı Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'de bazı mahallelere yarın 09.00 ila 21.00 saatleri arasında 12 saat su verilemeyeceği belirtilen açıklamada, kesinti yapılacak mahalleler şöyle sıralandı: "Büyükçekmece ilçesinde Muratçeşme, Türkoba, Hürriyet, Mimaroba, Tepecik, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, Ahmediye, Güzelce, Bahçelievler, Yenimahalle, Ekinoba, Sinanoba ve Ulus mahalleleri. Çatalca ilçesinde, Ferhatpaşa ve Kaleiçi mahalleleri. Silivri ilçesinde Selimpaşa, Cumhuriyet, Fatih, Ortaköy, Kavaklı, Yenimahalle, Semizkumlar ve Alibey mahalleleri." su keintisi uygulanacak.

İSKİ NE İŞ YAPAR?

2560 Sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri hakkındaki kanunda İSKİ'nin kuruluş amacı; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmek ve bu amaçla gereken her türlü tesisi yapmak, kurulu olanları ise devralmak adına bir elden işletmek olarak gerçekleştirilen bir kurumdur.

İSKİ DEVLET Mİ ÖZEL Mİ?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğini haiz bir kuruluştur. İSKİ personeli 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabi tutulmuştur.

 İSKİ den son dakika açıklaması! İstanbul un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

İSKİ İBB'YE Mİ BAĞLI?

İSKİ, 1981 senesinde kurulmuştur. Bu bağlamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, bağımsız bütçeli, kamu tüzel kişiliğine haiz bir kuruluştur.

İSKİ HİZMETLERİ NELERDİR?

İSKİ, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, 2560 sayılı İSKİ Kanunu ile 1981 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak kurulmuştur. İSKİ'nin hizmet alanları kapsamında, İstanbul'a içme suyu temini, atık suların toplanması ve arıtılması, su havzalarının korunması ve derelerin ıslah edilmesi gibi amaçları vardır.

İSKİ İLK ABONELİK NEREDEN YAPILIR? 

Suyu fiilen kullanan kişinin, aboneliği kendi adına alması esastır. Abonelik isim değişikliği işlemi; E-DEVLET, İSKİ E-ŞUBE ve MOBİL İSKİ' den veya İSKİ Şube Müdürlüklerinden yapılabilmektedir.

İSKİ açıkladı, maalesef İstanbul'da barajlar dibi gördü! Su tasarrufu ciddiye alınmalı

İSKİ, suya zam için tarih verdi

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

 


Geri Dön