Genel

İskontoya sahip GYO hisseleri öneriliyor!

İMKB-GYO Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 10.5 değer kazandı. Fakat global konjonktürle beraber düşüş trendi, tüm endeksleri etkisi altına aldığı gibi GYO Endeksi'ni de etkiledi

Yılbaşından bu yana yüzde 10.5 değer kazanan GYO endeksi, global konjonktüre bağlı olarak iki haftadır önemli kayıplar yaşıyor. Ekonomik belirsizliğin azalmasıyla birlikte ise portföy yapısı güçlü olan ve yüksek iskontoya sahip GYO hisseleri öneriliyor.

İMKB-GYO Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 10.5 değer kazandı. Fakat global konjonktürle beraber düşüş trendi, tüm endeksleri etkisi altına aldığı gibi GYO Endeksi'ni de etkiledi. Son iki haftalık sürece bakıldığında düşüşten en fazla etkilenen sektörlerin başında GYO geliyor. Bu durumun yanıltıcı olmaması gerektiğini söyleyen Ulus Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Erk Yılmaz, yeni halka arzlarla birlikte 2011'de GYO sektörünün hızlı ve yukarı yönlü bir açılış gerçekleştirdiğine de dikkat çekiyor.

'Endeks hala yılbaşına göre ciddi anlamda eksi olmasına rağmen GYO sektörü tam tersine artı pozisyonda. Borsada dönem dönem düşüşü moda olan sektörler vardır. Ve bu moda, şu an GYO sektöründe yaşanıyor' diyen Yılmaz, bunun geçici olduğunu dile getiriyor.

İskontolu hisseler öneriliyor

'Gayrimenkul sektöründe ertelenen ve bekletilen bir potansiyel talep olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik belirsizliğin giderek azalmasıyla bu talebin sahaya inmesini bekliyoruz. Faiz oranlarının hala cazip olması ve global konjonktür gereği bir süre daha düşük kalmaya devam edecek olması da sektöre katkı yapacaktır' diyen Galata Menkul Araştırma Müdürü Polat Yaman, bu açıdan ekonomik toparlamanın devam edeceği öngörüsüyle, sektör hisselerindeki durgunluğun alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğine dikkat çekiyor.

Özellikle net aktif değerinin oldukça altında fiyatlara işlem gören GYO'ların bu anlamda cazip gözüktüğünü kaydeden Yaman, 'Sinpaş GYO, Atakule GYO, İş GYO, Sağlam GYO ve Torunlar GYO'nun, net aktif değerlerinin altında ve teknik açıdan da cazip olduğunu söylüyor. Yaman, söz konusu hisselerde 'alım' öneriyor.
 
Portföy yapısı önemli

Gedik Yatırım Araştırma Uzmanı Tuğba Saygın ise özellikle yılbaşından beri yüzde 30.3 prim yapan Emlak Konut GYO ve yüzde 23.8 prim yapan Doğuş-GE GYO'nun dikkat çektiğini belirtiyor. 'Bu bağlamda önerdiğimiz GYO hisseleri, portföy yapısıyla dikkat çeken Emlak Konut GYO'nun yanı sıra yüksek iskontoya ve portföy yapısı itibariyle düzenli nakit akışına sahip Torunlar GYO ve İş GYO' diyen Saygın, bu hisselerin 'alım' için uygun olduğunu dile getiriyor.

Ekonomist