Ekonomi

İŞKUR 2022’de kaç kişiyi işe yerleştirdi? İşte istihdamda ilk sıraya giren iller!

Milyonlarca kişinin iş başvurusu yapabildiği İŞKUR’un 2022’de ne kadar kişiyi işe yerleştirdiği ve hangi illerin ilk sırada geldiği belirlendi. İşte merak edilenlerin yanıtı…   Binlerce işsizin umutlarından biri de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; on beş ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılında 3,5 milyon bandında seyretti.

Binlerce işsizin umutlarından biri de Türkiye İş Kurumu (İŞKUR). İŞKUR, istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi, işsizliğin düşürülmesi ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

İŞKUR 2022'DE BİR MİLYON 400 BİN KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİ

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2022 yılında Türkiye genelinde toplam bir milyon 400 bin kişinin istihdamını sağladı. Geçtiğimiz yıl bir milyon 400 bin kişinin işle buluşmasına aracılık eden İŞKUR’un, işe yerleştirme oranı 2021 yılına göre yaklaşık yüzde sekiz artış kaydetti.

Milyonlarca kişinin iş başvurusu yapabildiği İŞKUR’un 2022’de ne kadar kişiyi işe yerleştirdiği ve hangi illerin ilk sırada geldiği belirlendi. İşte merak edilenlerin yanıtı…  

 

İŞE YERLEŞTİRMEDE İLK SIRADA İSTANBUL YER ALDI

İşe yerleştirmede İstanbul dikkat çekti. Mega kent İstanbul ilk sırada yer alırken, Ankara ikinci, İzmir üçüncü, Bursa dördüncü, Kocaeli beşinci ve Antalya ise altıncı sırada yer alarak istihdamda öne çıkan kentler olarak dikkat çekti.

SON SIRADA HAKKARİ VAR

En az işe yerleştirmeye aracılık edilen ilin ise Hakkari olduğu görüldü. Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Hakkari'nin ardından Ardahan ikinci, Bayburt üçünü ve Gümüşhane dördüncü sırada yer alan diğer şehirler oldu.

EN FAZLA SANAYİ SEKTÖRÜNDE

Sektörler itibarıyla de 2022 yılında en fazla işe yerleştirme sanayi sektörünün imalat alanında yapıldı. Satış danışmanlığı en fazla işe yerleştirme yapılan meslek olarak gözlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılında 789 bin, 2017 yılında bir milyon 57 bin, 2018 yılında bir milyon 247, 2019 yılında bir milyon 490 bin, 2020 yılında 868 bin, 2021 yılında ise bir milyon 292 bin kişinin istihdamında etkili oldu.

İŞKUR`dan KPSS koşulsuz işçi alımı! 18-40 yaş, en az 8.500 TL!

İşte kur korumalı mevduat için son tarih!