Kent Haberleri

İŞKUR bunu yapanlara her gün para verecek! Bunu yapanın cebinden parası eksik olmayacak!

İŞKUR üzerinden mesleki eğitim çerçevesinde, eğitimden ve kurslardan faydalanan kişilere 180 lira ödeme desteği sağlanacak. İşte, İŞKUR'un sağladığı hem mesleki eğitim hem de maaş kapsamlı eğitim programları ve diğer merak edilen detaylar haberimizde... İŞKUR üzerinden mesleki eğitim kapsamında, eğitimden ve kurslardan faydalanan kişilere günlük 180 lira ödeme desteği sağlanacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) vatandaşlara sağladığı mesleki eğitim kursları kapsamında bu kişilere hem eğitim verecek hem de günlük düzenli ücret ödeyecek. İŞKUR üzerinden mesleki eğitim kapsamında, eğitimden ve kurslardan faydalanan kişilere günlük 180 lira ödeme desteği sağlanacak. İleride bu vatandaşlara hem meslek kazandırılması amaçlanırken hem de vatandaşların sigorta girişleri ve ödemeleri gerçekleşmiş olacak.

 İşte, İŞKUR'un sağladığı hem mesleki eğitim hem de maaş kapsamlı eğitim programları ve diğer tüm detaylar...

İŞKUR HEM KURS VERECEK HEM DE PARA

Türkiye'nin en büyük iş ve işçi arama platformu olan İŞKUR üzerinden yeni bir ilan yayınlandı. Devlet destekli gerçekleşecek bu ilanda belirli birtakım şartlar bulunuyor. Destek ödemeleri iş arayan vatandaşlara verilecek. İş arayan işsiz vatandaşlara verilecek ödemeler öncelikle belirli kurslara katılım ile gerçekleşecek. İŞKUR üzerinden başvuru yapan bu kişilere yeteneklerine ve bilgilerine göre; belirli eğitim ve kurs programlarından yararlandıracak. Bu kurs programları bu bireylerin becerilerine göre kategorize edilecek.

İstihdam garantisiz olarak verilecek meslek edindirme kurslarıyla birlikte kişilere nakdi ödemeler de sağlanacak. Geleceğin mesleği olarak nitelendirilen eğitim programlarına veya diğer sanayi alanındaki meslek edindirme kurslarına katılanlara bakım desteği ödemeleri yapılacak. 

Başvurular ise bulunduğunuz şehirdeki İŞKUR şubelerine direkt müracaat ile yapılacak. Hem mesleki beceri kazandıracak hem de para kazandıracak bu uygulama ile birlikte pek çok kişinin işsizlik problemini çözmek ve maddi destek sağlamak hedefleniyor. Buradaki eğitim programları garantisiz istihdam çerçevesinde veriliyor. Yani kişiler belirli kurs programları ile eğitim görecekler ama bu eğitim neticesinde kesin mi kesin bir mesleğe kavuşturulmayacaklar. Kendilerini bu kurs programları ile geliştirenler aynı zamanda maddi destek de alacaklar. Kurs programları bittikten sonra da kendi becerilerine göre bir iş bulmaları mümkün olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 16 farklı meslek grubundan çok sayıda personel alımı yapacak! Başvurular bitmeden yetişin!

İŞKUR herkesin beklediği müjdeyi verdi! Kadınlara her ay 7 bin TL destek! Acilen başvurunuzu yapın!

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları için her dediği çıkan ünlü ekonomistten korkutan açıklama!