Ekonomi

İŞKUR duyurdu! İşsize ayda yapılacak ödemeye zam geldi!

İşsizlik maaşının alt limiti belirlendi. Asgari ücrete yapılan zammın ardından 2022 işsizlik maaşı da belirlendi. İşte detaylar!Asgari ücretin 5500 TL olmasından sonra işsizlik maaşının da alt ve üst limiti belirlendi

İşsizlik maaşı, asgari ücrete yapılan zam ile birlikte arttı. Asgari ücretin 5500 TL olmasından sonra işsizlik maaşının da alt ve üst limiti belirlendi.

İşte 2022 işsizlik maaşının alt ve üst limitine dair merak edilen detaylar…

Asgari ücretin açıklanması ile birlikte memur ve emekli zammı ardından da işsizlik maaşı belli oldu. Asgari ücrete gelen zamdan sonra işsizlik maaşına da zam geldi. İŞKUR tarafından aylık olarak ödenen işsizlik maaşına 2022 Temmuz ayında zam yapıldı. Kendi isteği dışında işsiz kalan vatandaşlara devlet tarafından işsizlik maaşı veriliyor. Bu işsizlik maaşı belirli koşulları sağlayan kişilere verilmektedir. Asgari ücrete 2022 Temmuz ayında yapılan ara zam işsizlik maaşını da etkiledi. Vatandaşlar, 2022 İşsizlik maaşının alt ve üst limitini öğrenmek istiyor.

Asgari ücrete zam yapılması sadece çalışanları aynı zamanda çalışmayan vatandaşları da etkiliyor. Çünkü asgari ücret, işsizlik ödeneğini de doğrudan etkiliyor. Asgari ücret üzerinde yapılan en küçük oynama işsizlik maaşının taban ve tavan tutarlarını da etkiliyor. İşsiz kalanlara son 4 aylık ortalama brüt kazançlarının yüzde 40 oranında işsizlik maaşı ödeniyor. Ama ödeneğin tutarı brüt asgari ücretin yüzde 80’inini aşamıyor. Bundan dolayı asgari ücret zammı, işsizlik ödeneğinin tavan tutarını da çıkarıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İŞSİZLİK MAAŞINA NASIL YANSIYACAK?

Bu yılın ilk yarısında asgari ücret brüt 5 bin 4, net 4 bin 253 lira olarak yansımıştır. Bu verilere göre işsizlik maaşı alanlara en az bin 986, en çok da 3 bin 972 TL ödenmiştir. Temmuz ayı itibarıyla brüt asgari ücret tutarı 6 bin 471 TL’ye çıkarken, bu rakama göre en düşük işsizlik ödeneği 2 bin 588 TL, en yüksek de 5 bin 176 TL olarak hesaplandı. Damga vergisi kesilerek ele geçen işsizlik ödeneği en az 2 bin 568 TL, en yüksek de 5 bin 137 liradır.

TOKİ başvuruları ne zaman 2022? TOKİ ucuz konut başvurusu ne zaman? TOKİ başvuru şartları nelerdir?

14 Temmuz A101 kataloğu! 14 Temmuz Perşembe A101 kataloğu yayınlandı mı?

Dolar ve Euro 20 yıl sonra fena şaşırttı! Dolar, Euro’ya meydan okudu!