Ekonomi

İŞKUR engelli girişimcilerin yanında! Kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği!

Türkiye İş Kurumu, kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteğinde bulunacak. İşte detaylar!İşte haberin ayrıntıları…

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere 150 bin lira hibe desteğinde bulunacağını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları…

İŞKUR’dan yapılan yazılı açıklamada; Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilmekte olan Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon’un 2023 yılı 1. dönem toplantısında alınmış olan kararlar gereğince 145 projeye 18.1 milyon lira destek sağlanacak.

Tahsis edilen 18.1 milyon lira ile engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına, engelli istihdamını sağlayacak olan destek teknolojilerine, engellinin işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimi ile ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam olanağı “Korumalı İşyeri Desteği”ne dair projelere destek verilecek. Engelli kendi işini kurma hibe desteği miktarı da 2023 yılında tarım ve hayvancılık dışındaki projeler için yaklaşık olarak yüzde 67’lik bir artış ile 150 bin lira seviyesine denk gelecek.

BAŞVURULAR NEREDEN ALINACAK?

Bu hibe başvuruları 9 Haziran tarihine kadar e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. İŞKUR’un engellilere dair sağladığı hibe desteğinden 2014 yılından bu zamana kadar 3 bin 457 engelli girişimci faydalandı. Bu vatandaşlara verilecek olan destek tutarı da yaklaşık olarak 165 milyon lira oldu.