Kent Haberleri

İŞKUR girişimciye 150 bin TL hibe desteği veriyor! İşte başvuru şartları...

İŞKUR kendi işini yapmak isteyen vatandaşlara hibe desteği verileceğini duyurdu. Peki, 150 TL hibe desteğinden kimler faydalanacak? İşte detaylar... İŞKUR kendi işini yapmak isteyen girişimcilere hibe desteği vereceğini duyurdu

İŞKUR tarafından hibe edilecek 150 bin TL'lik desteğin  başvuru şartlarının neler olduğu gündemde sorgulanıyor. İŞKUR kendi işini yapmak isteyen girişimcilere hibe desteği vereceğini duyurdu. Hibe başvuruları 9 Haziran tarihine kadar e-Devlet üzerinden  gerçekleştirilecek.

Engelli girişimciye hibe desteği hakkında detaylar A haber canlı yayınında belli oldu. Peki, engelli girişimciye 150 bin lira hibe başvurusu nasıl, nereden yapılır, şartları neler? İşte, detaylar...

18.1 MİLYONLUK DESTEK SAĞLACAK!

İŞKUR'dan yapılan açıklama kapsamında, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden İdari Para Cezası Olarak Tahsil Edilen Tutarları Kullanmaya Yetkili Komisyon'un 2023 yılı 1'nci dönem toplantısında alınan kararlar kapsamında 145 projeye 18.1 milyon lira destek verilecek.

Tahsis edilen 18.1 milyon TL ile engelli ve eski hükümlülerin kendi iş yerlerini kurmalarına, engelli istihdamını sağlayacak destek teknolojilerine, engellinin iş ve işyerine uyumunun sağlanmasına, engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimi ile ruhsal ve zihinsel engelli bireylerin istihdam edileceği "Korumalı İşyeri Desteği"ne yönelik projeler desteklenecek.

HİBE DESTEĞİ İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

- İŞKUR'a kayıtlı olma şartı,
- 18 yaşını doldurmuş olmak.
- Bedensel, duygusal, zihinsel, ruhsal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle iş gücünün en az yüzde 40'ından yoksun olduğunu sağlık kurulu raporu ile belgelendirmek veya eski hükümlü olmak.
- Emeklilik durumunda olmamak.
- Girişimcilik eğitim programı sertifikası almış olmak.
- Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme bulunmaması.
- İşyerinin kurulacağı şehir sınırları içinde ikamet ediyor olmak.
- Kurulacak işe ilişkin başka mevzuatlarda aranılan sertifika, diploma, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer koşullarda haiz olmak.
- Herhangi bir icra dosyası olmamak.
- Kendisine vasi tayini yapılmamış olma.

150 TL HİBE DESTEĞİNE NASIL BAŞVURULACAK?

Engelli girişimciler hibe yardımından yararlanmak için  proje başvurularını 9 Haziran günü saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Engellilere dair çalışma yapanlar ise projelerini düzenleyip 9 Haziran günü mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne elden yahut posta yoluyla teslim edebilecek.

Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin de projelerini açıklanan tarihe kadar Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimleri aracılığı ile yaşadıkları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne iletmesi gerekecek.

HİBE DESTEKLERİ NE KADAR?

Engelli kendi işini kurma desteği miktarı tarım ve hayvancılık dışındaki projeler için yaklaşık yüzde 67'lik bir yükselişle 150 bin TL olacak. Tarım ve hayvancılık projelerinde ise bu tutar 115 bin TL olarak sağlanacak.

Eski hükümlülerin girişimcilik projelerine ise tarım ve hayvancılık sektörüne ilişkin projelerde 90 bin TL, diğer sektörlerde 110 bin TL'ye varan destek verilecek.

Panorama Bulvar Silivri geliyor! Silivri'ye 356 konut ve 39 dükkanlık yeni proje!

Zeray Miracle Garden satışta! Yeni proje...