Kent Haberleri

İŞKUR kolları sıvadı! İş arayanlar rahat nefes alacak

İŞKUR bir çok vatandaşı meslek dallarında değerlendirerek istihdama ediyor. İşsiz vatandaşlara farklı meslekler kazandırmak amacıyla İşbaşı Eğitim Programları'nı hayata geçirdi. İŞKUR, teşvik ve yol ücreti gibi gereksinimlerini karşılanması amacıyla kursiyerlere günlük 327 TL ödeme yapıyorİşbaşı Eğitim Programları'na 15 yaşını geçmiş ve emekli olmayan herkes başvuru yapabiliyor


Türkiye'nin 81 şehrinde birçok sahada iş imkanı oluşturan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), İşbaşı Eğitim Programları ile meslek sahibi yapıyor.

İşbaşı Eğitim Programları'na 15 yaşını geçmiş ve emekli olmayan herkes başvuru yapabiliyor.

Kurs başvurusu için 81 şehirde yer alan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ya da İŞKUR e-Şube vesilesi ile yapmak mümkün.

İŞKUR'un İşbaşı Eğitim Programları'na başvurusu onaylananlara günlük 327 TL veriliyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* İŞKUR'a kayıtlı işsiz şartı,

* 15 yaşını bitirmiş olmak,

* İşverenin ilk veya ikinci derece kan hısımı yahut eşi olmamak,

* Emekli olmamak,

* Programa başladığı tarihten evvelki bir sene içerisinde program düzenlenecek işverene has vergi numarası ile işyerlerinde sigortalı olmamak,

* Kurumca aynı sahada düzenlenen kurs/programını bitirmiş olmak,

* Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olması,

* İş ve meslek danışmanlığı imkanlarından yararlanmak koşullarının sunulması gerekiyor.

Ayrıca ayarı yapılan mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere faydalanabilmekte olup vatandaşın kurs ve programlardan toplam faydalanma
 sayısı ise üçü aşmayacak.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI NE KADAR SÜRÜYOR?

Program günde en az 5 en çok 8 saat kaydıyla ve haftada 6 günü geçmemek koşuluyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor.

Program süresi bilişim ve üretim sahalarındaki işyerleri ve mesleklerde en çok 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay.

Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi asrımızın  meslekleri olan sahalarda yapılacak olan işbaşı eğitim programlarına dahil olan 18-29 yaş arası vatandaşlar için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanıyor.

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Yaşam Boyu Öğrenme modüllerinin veya üniversite eğitim modüllerinin asgari zamanlarının az olmamak şartıyla program düzenleniyor.

Program günde en az 5 en çok 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü geçmemek şartıyla haftalık 45 saat ve günlük 240 günü aşmamak şartıyla planlanabiliyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINA DAHİL OLANLARA NE KADAR PARA VERİYOR?

İşbaşı eğitim programına dahil olan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üstünden;

* İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 327,18 TL, öğrencilere 245,38 TL, işsizlik parası alanlara günlük 163,59 TL,

* Geleceğin işleri olarak tespit edilen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 359,90 TL cep harçlığı verilmektedir.

* Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanıyor.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İşbaşı eğitim programlarına başvuru koşullarını sağlayan tüm vatandaşlarımız, 81 şehirde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunabilir.

 

İŞKUR kolları sıvadı! İş arayanlar rahat nefes alacak