İş Fırsatları

İŞKUR talep yağıyor! İşverenler İŞKUR’un kapısını aşındırıyor! 127 bin personel açığı var! Hemen bakın!

İŞKUR’a çeşitli pozisyonlarda açılan personel açığını kapatmaya çalışıyor. Ancak 127 bin personel boşluğu var. İşte detaylar! Çeşitli sektörlerde ara eleman eksikliği baş göstermeye başladı ve işverenler İŞKUR'un kapısını aşındırdı

Çarşı ve pazarlar ara eleman ilanları son zamanlarda artmaya başladı. Çeşitli sektörlerde ara eleman eksikliği baş göstermeye başladı ve işverenler İŞKUR'un kapısını aşındırdı. 127 bin personel boşluğu kapatılmaya çalışılıyor.

İşte haberin ayrıntıları…

İŞKUR’a işverenler, temizlik görevlisi, garson, komi, satış temsilcisi gibi pozisyonları kapatmak için başvuruyor. Ancak, 127 bin ara eleman talebi, yüksek maaş beklentisinden dolayı karşılanamıyor.

ELEMAN İLANLARI DOLUP TAŞIYOR!

Ülkemizde işsizlik oranları halihazırda yüksekken, pek çok sektörde de ara eleman açığı baş göstermeye başladı. Temizlik elemanı, garson, komi, satış elemanı gibi pozisyonlarda işveren pek çok kişi ara eleman ihtiyaçlarını karşılamak adına İŞKUR'a başvurma yolunu seçiyor. Çarşı ve pazarlar ise ara eleman ilanlarıyla dolup taşıyor. Ara eleman talebi son aylarda 127 bine ulaşmış halde. En fazla vasıfsız işçi aranmaktadır ve 26 bin kadrolu işçi açığı mevcut.

Pek çok işletme sahibi ara eleman sorununun kaynağı olarak yüksek maaş beklentisini gösteriyor. Genel olarak işsizliğin yüksek olmasından dolayı iş arayanların istekleri artıyor. Birçok sektörde işletmelerin bütçeleri kısıtlı kalıyor. Bu nedenle, işletmeler ara elemanları yüksek maaş beklentisi nedeniyle bulmakta zorlanıyorlar. Bu çaresiz durumda, işletmelerin daha düşük maaşlara karşı talepleri gidermek ara elemanlar bulması gerekiyor.

TALEPLER ARTIYOR!

Türkiye'de işsizlik sorunu süreğen bir sorun iken, birçok sektörde ara eleman açığı yaşanıyor. Temizlik görevlisi, garson, komi, satış temsilcisi gibi iş pozisyonlarında işverenler, İŞKUR'a başvurarak eleman ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Ama ara eleman talebi 127 bine ulaşmış durumda. İŞKUR'un en çok ihtiyaç duyulan kadro 26 bin vasıfsız işçi bunun yanında temizlik görevlisi talebi de oldukça çoktur. Satış elemanı arayanların talepleri ise 3 bini bulmaktadır.

İşletmenin sahipleri, ara eleman açığının kaynağı olarak yüksek maaş beklentilerini göstermektedir. Kendilerinin bu beklentiyi karşılayamadığını ifade eden işletme sahipleri, ara eleman bulma konusunda zorluk yaşıyorlar. Bilhassa İstanbul Beşiktaş'ta bulunan birçok kafe ve mağazanın vitrinlerinde eleman arandığına dair ilanlar göze çarpmaktadır.