Ekonomi

İŞKUR'dan büyük destek! İşsiz kalanlara 2 bin 157 TL ödeme yapılıyor! Hemen hesaplarınıza bakın

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş ilanları yayınlamaya devam ederken öte yandan da işsiz kalan vatandaşlara aylık olarak ödemeler yapmaya devam ediyor. İşini kaybedenler için aylık 2 bin 157 TL ödeme yapan İŞKUR'un işsizlik ödeneğini PTT'den de alabilirsiniz. Hemen hesaplarınıza bakın... İŞKUR işini kaybeden milyonlarca kişiye aylık 2 bin 157 lira ödeme yapıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş ilanları yayınlamaya devam ederken öte yandan da işsiz kalan vatandaşlara aylık olarak ödeme yaparak destek oluyor. İŞKUR işini kaybeden milyonlarca kişiye aylık 2 bin 157 lira ödeme yapıyor. Ödemeler kişilerin kayıtlı hesaplarına yatıyor veya PTT şubelerinden de alabiliyorsunuz. Hemen hesaplarınızı kontol edin...

Peki İŞKUR işsizlik ödeneğinden kimler faydalanabilir? İşsizlik ödeneğini kimler alır? İŞKUR işsizlik ödeneği alabilmek için ne yapmalı? İŞKUR işsizlik ödeneği ne zaman yatıyor? İşte İŞKUR işsizlik ödeneği ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

İŞKUR İŞSİZLİK ÖDENEĞİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Kendi isteği ve kusuru dışında işsiz kalan vatandaşlar işsizlik ödeneğinden yaralarnabiliyor.

İşsiz kalan kişilerin, hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmaları gerekiyor.

İşsiz kalan vatandaşlar hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olması gerekiyor.

İŞKUR işzilik ödeneğinden yaralanmak isteyenlerin hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvuru yapmaları gerekiyor.

İŞKUR İŞZİLİK ÖDENEĞİNE BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

İşsiz kalan vatandaşların hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine başvuru yapmaları gerekiyor.

İŞKUR işsizlik başvurusu, İŞKUR birimine şahsen gelerek veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresinden de yapılabilir. Geçerli sebepler dışında 30 gün içerisinde başvurulmaması durumunda, başvuruda gecikilen süre, toplam hak sahipliği süresinden düşülecektir.

İşsizlik ödeneğinin ödenebilmesi için sigortalı işsizlerin iş almaya hazır durumda olmaları gerekiyor. İşsizlik ödeneği başvurusu ile kişinin iş arayan kaydı yapılmakta veya güncellenmesi yapılmaktadır. Böylece sigortalı işsizlerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini alması sağlanmış oluyor. Dolayısıyla, vekâletname ile başvuru yapılması imkanı bulunmuyor.

İş arayanlara müjde! İŞKUR TYP ile MEB okullarına 11 bin personel alımı! Bu tarihleri kaçırmayın

Devlet Su işleri Başkanlığı İŞKUR ile personel alacak! 18-40 yaş arası herkes başvurabilir! Başvurular başladı

İŞKUR duyurdu! 103 bin kamu personeli alınıyor! Büyük fırsat, hemen başvurun

İŞKUR açıkladı! Öğretmenevine personel alınıyor! 7 bin lira maaş!